טורטיקוליס קל בתינוקת בת 7 חודשים

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

18/05/2009 | 09:56 | מאת: לימור

שלום ביתי אובחנה על ידי רופא הילדים שלה כבעלת טורטיקוליס, מאחר והיא מטופלת בכרית פישוק מגיל 3 חודשים ביקרתי אצל 2 אורטופדים שטענו שניהם שאין לה טורטיקוליס. מנק' מבט לא מקצועית שלי, ניתן לראות בבירור שהילדה מעדיפה צד מסוים על פני האחר ושאוזן אחת קרובה יותר לכתף מהשניה. הייתי בפיזיו' איתה כחודש וחצי ולא הרגשתי שהטיפולים מסייעים ופניתי למטפלת באופן פרטי בשיטת ורדי שנתנה לי תרגילים לעשות איתה. אני חייבת לציין שכבר חודשיים + אני מטפלת בה ולא מרגישה שיש בכלל התקדמות או שינוי. אשמח אם תייעצו לי כיצד להתמודד עם הנושא, איך מטפלים בטורטיקוליס בצורה יעילה ותוך כמה זמן של טיפול ניתן לראות שינוי? תודה לימור

שלום לימור, תודה על השאלה. אתחיל מדברים שרשמת - "הילדה מעדיפה צד אחד"... נכון! לכל אחד (כבר ברחם) יש צד מועדף. כשאני מנחה שיעור ומבקשת מאנשים לשכב על הבטן ולהניח אוזן (מבלי לציין איזו) על המזרון - יש אנשים שבוחרים להניח אוזן ימין ויש אנשים שבוחרים להניח אוזן שמאל. הצד המועדף הוא בחירה ספונטאנית, שאינה בהכרח רצונית ונובעת מיכולת השלד להתארגן לצד אחד בקלות יתר. כתבת גם שהילדה מטופלת בכרית פיסוק מגיל 3 חודשים. לכמה זמן ניתנה ההנחייה להשתמש בכרית הפיסוק? אני מניחה שהשכיבה על הצד ועל הבטן לא כל כך נוחה לה בגלל הכרית, דבר שתומך בחוסר ההתארגנות השלדי שלה. על פי לוח הזמנים שרשמת כאן - הילדה מטופלת מגיל 3 חודשים ועד היום - לדעתך - לא בהצלחה יתרה. האם כבר הסרתם את כרית הפיסוק? האם שוחחת עם המדריכה שלכם לשיטת ורדי והעלת את תחושתך שהתרגילים "לא עובדים"? האם אמרת גם למטפלת בפיזיוטרפיה שאין התקדמות? אשמח להמשיך לענות לאחר שאדע עוד פרטים. תודה וברכה, אילה

21/05/2009 | 22:26 | מאת: לימור

היי אילנה ותודה על התשובה. הילדה מטופלת בכרית כבר 3 שבועות רק בלילות, במהלך היום היא חופשיה, מתהפכת מהבטן לגב וההפך לשני הצדדים, מסתובבת סביב צירה ואפילו התחילה להרים את הישבן בתנועות של דחיפה קלות כהתחלה של זחילה לדעתי... אני חייבת לציין שהטורטיקוליס שלה מבחינתי בא לידי ביטוי רק בהעדפת הצד בעת שכיבה על הבטן/גב + ישיבה בסלקל - נראית הטיה של הראש בזוית של 30 מעלות בערך כשאוזן שמאל שלה קרובה יותר לכתף (המפרק הבעייתי אצלה הוא גם שמאל). הביקורת הבאה אצל האורטופד (שיחליט אם להוריד את הכרית או להמשיך איתה) היא בעוד 3 שבועות. עם המדריכה עדיין לא שוחחתי מאחר ואני מבצעת את התרגילים רק כשבועיים שזה נראה לי מעט מידי, אבל החלטתי שבתחילת שבוע הבא אצור איתה קשר אם לא ארגיש שיפור. פיזיו' הפסקתי לפני כשלושה שבועות ואני כרגע ממתינה לתשובה מהמכון להתפתחות הילד שליד ביתי (שייך למכבי) ומקווה לקבל תשובה חיובית ולהמשיך גם פיזיו'. בגדול, אין בעיה רצינית, אבל אני רוצה למנוע בעיה כזו בעתיד ולכן חשוב לי להבין אם יש בכלל בעיה וכיצד לטפל בה במידה וכן. עצם העובדה ששני אורטופדים לא הסכימו עם רופא הילדים שטען שיש לה טורטיקוליס מאד מטרידה אותי. אני בכלל בספק אם קיימת בעיה...

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות