ביתי בת ה- 14

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

05/03/2009 | 10:33 | מאת: דנה

שלום. יציבתה של ביתי מטרידה אותי מאוד.היא נערה רזה וגבוהה לגילה, פעילה חברתית וספורטיבית מאוד. יחד עם זה כתפיה שמוטות כך שהיא תמיד נראית כפופה.אני לא בטוחה שהיא ממש מודעת לכך כי כאשר אני מבקשת ממנה להזדקף אני לא רואה שזה עוזר ליותר מכמה דקות. אשמח לקבל את דעתכן. תודה.

07/03/2009 | 20:28 | מאת: אודליה קירשנבאום

דנה שלום. אכן קשה מאוד להשפיע על היציבה לאורך זמן באמצעות בקשה להזדקף. כאשר את מבקשת מביתך להזדקף היא עושה זאת באמצעות עבודת שרירים מאומצת, וברגע שהיא שוכחת מזה גופה חוזר להתנהלות ההרגלית שלו, וכפי שאת מציינת היא נראית כפופה. אז מה עושים... ראשית כדאי לברר את הסיבה - ישנן בנות שבגיל ההתבגרות עם צמיחת השדיים מנסות להסתיר אותם וזה מתבטא בהתעגלות של הגב. אם זו הסיבה אז עבודה שמשלבת מודעות ותרגילי תנועה יכולה לעזור מאוד - ושיטת פלדנקרייז יכולה לתת מענה מצויין. ישנם מקרים, גם אם לא רבים, בהם הליקוי ביציבה נובע מהמבנה של עמוד השדרה. במקרה כזה כדאי לשקול התערבות נוספת. בכל מקרה, במיוחד אם מדובר ב"תופעה" שהיא לא חדשה ואת מבחינה בכך אצל ביתך זמן רב, כדאי להתייעץ באורתופד שישלול או יאמת אם ישנה בעיה מבנית ולפי האבחנה לבחור את הטיפול. בהצלחה. אודליה.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות