תרגילים בבית

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

02/02/2006 | 13:34 | מאת: עמירם

שלום רב האם ניתן לקבל הסבר או רשימה של תגילים שניתן לבצע בבית, אני סובל מפריצת דיסק בגב התחתון. יש לי בעיה בתנועה כתוצאה מכאב, תודה

02/02/2006 | 19:54 | מאת: אודליה קירשנבאום

עמירם שלום. לצערי לא אוכל לתת לך רשימת תרגילים. שיעורי פלדנקרייז בנויים כתהליכים ולא כתרגילים בודדים. אולי אוכל להסביר את הסיבה לכך במשפטו של משה פלדנקרייז: "המטרה איננה להתאמן על מה שכבר ידוע לנו, כי אם לגלות תגובות לא ידועות וכך ללמוד דרכי פעולה יעילות יותר של עצמנו." יחד עם זאת ישנם אנשים שמגיעים לשיעורי פלדנקרייז ומתוך השיעורים מרכיבים לעצמם רפרטואר תרגילים שמועילים להם. מה שאני יכולה להציע זה לנסות להצטרף לקבוצה, אפשר אפילו (באישור המורה) להקליט את השיעור ולחזור עליו בבית. אם אין באפשרותך להגיע לקבוצה ייתכן ותוכל למצוא קלטות/דיסקים לתרגול עצמי באחד מאתרי האינטרנט. בהצלחה. אודליה.

15/02/2006 | 21:29 | מאת: איתן לרנר

עמירם שלום, כמורה בשיטה אני מסכים עם אודליה . שיטת פלדנקריז עוסקת בתהליכים ולא בתרגילים מפורקים ולכן הדבר הטוב ביותר לעשות הוא לחפש מורה המלמד באופן פרטני או קבוצתי . למי שכבר מכיר ומאומן בשיטה אפשר לדעתי בכל זאת לקחת חלקיק קטן של שיעור ולתרגלו עם הקשבה . אני מצרף כאן אתר שמיועד יותר למורים אך אולי תוכל לראות איך שיעור כזה בנוי ואולי אף לתרגלו. אני התחלתי משיעורים שעשיתי על פי ספרים וזה עבד טוב אך , כאמור אין תחליף לשיעור מונחה על ידי מורה המתבונן ויכול לראות אותך http://www.nas.com/~richf/pastlow.htm אם הקישור לא עובד , חפש אתר שנקרא : feldenkrais lessom of the month archive בהצלחה איתן לרנר

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות