מציצת אצבע

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

15/01/2009 | 23:29 | מאת: נועה

שלום, בתי בת 3 חודשים. בחודש האחרון החלה למצוץ את אגודל שמאל באופן אובססיבי. כאשר את אצבע ימין היא זונחת.. עקב כך, היא תמיד מפנה את ראשה לצד שמאל ולא לצד ימין. במקביל היא גם לוקחת מוצץ, כאשר מכניסים לה, אבל כמובן שברגע שיש לה את האפשרות היא מעדיפה את מציצת האגדול על מוצץ.ניתן ממש לראות כמה היא נרגעת כאשר היא מוצצת את אגודלה, לעומת כאשר היא מוצצת מוצץ. בכל אופו, יש לי 2 שאלות: 1. האם להמשיך ולאפשר לה למצוץ אצבע או לתת לה מוצץ? 2. האם זה בסדר שהיא מוצצת את אצבע שמאל בלבד? או שזה יפגע לה בהתפתחות? מה אני צריכה לעשות?? תודה

17/01/2009 | 21:02 | מאת: אודליה קירשנבאום

נועה שלום. משאלותייך ניכרת מודעות ויכולת התבוננות בהתפתחותה של ביתך וזהו דבר שאני מאוד מעריכה ועליו אני רוצה לבסס את תשובתי אלייך. בעיניי זה נפלא שביתך, בגילה הצעיר, מוצאת דרך להרגיע את עצמה. יהיו כאלה שיחלקו על דעתי מחשש ש"תתמכר" למציצת אצבע, אני מאמינה שהיא מצאה דרך טבעית ונוחה להירגע והיא תשתמש בה כל עוד זה משרת אותה. הקשר בין היד לפה בשלב התפתחותי זה הוא משמעותי. הפה הוא אמצעי לתקשורת ולהיכרות עם העולם. בקרוב תגלי שביתך מכניסה לפה לא רק את כפות ידיה אלא כל חפץ שמעורר בה עניין. לגבי השאלה ההתפתחותית - טבעי מאוד שתהיה יד אחת אותה היא מעדיפה וזה ימשיך להיות כך. יחד עם זה תשימי לב אם לפעמים היא "חוקרת" באמצעות הפה גם את היד השנייה. במידה ולא, תציעי לה לעשות זאת תוך כדי משחק. כלומר - זה נפלא שתהיה יד אחת אותה היא מוצצת על מנת להירגע, אך חשוב שתכיר גם את האפשרויות של היד השנייה - תכניס אותה לפה בהזדמנויות אחרות, תוכל בקרוב לאחוז חפצים גם ביד השנייה, תעביר חפץ מיד ליד בשלב מאוחר יותר... אם אסכם בקיצור - לאפשר לה למצוץ אצבע, לתת לה מוצץ אם זה חשוב לך, ולהתבונן בתמונה הרחבה יותר של ההתפתחות שלה. תודה ששיתפת אותנו בשאלתך, את מוזמנת לשתף גם בהמשך, בברכה, אודליה

שלום נועה, תודה שפנית אלינו. אני מחזקת את כל הדברים שענתה עליהם אודליה ומבקשת להוסיף עוד מספר שאלות להתייחסות: * האם הקטנה יונקת חלב אם או שאת מאכילה אותה מבקבוק? * במידה ויונקת מבקבוק, האם את מחליפה צדדים בהאכלתה? * במידה ויונקת חלב אם - האם המשקל שלה עולה בהתאמה בביקורות שלך איתה בטיפת חלב? * האם את מחליפה לה את כיוון השכיבה במיטה לפעמים? ברצוני להאיר נקודה שלפעמים לא כל כך ברורה, לעיתים יש מצבים שתינוק מעט רעב ולכן מציצת אגודל יכולה להרגיע מעט ולספק שקט עד ההאכלה הבאה. כמו שכתבה לך אודליה, הפה הוא מקור גילוי העולם אצל הקטנים וסביר להניח שתגלי בחודשים הקרובים כי כל דבר שהקטנה אוחזת עובר בדיקה ראשונה דרך הפה. שם יש ריכוז מאוד גדול של קולטנים [ובהתאמה גם ייצוג ענק במוח] והדבר נורמלי לחלוטין ואף תקין. דבר נוסף, לכל אחד יש העדפת צד. יש כאילו שמעדיפים להפנות ראש לצד ימין ויש שמעדיפים להפנות לצד שמאל. בעניין הצד העדיף אנחנו לא מתערבים. אנחנו כן מבקשים לאפשר שימוש בהפניית הראש לשני הצדדים באופן קל ונוח וכמובן בשימוש ב-שתי הידיים. אשמח אם תרצי להמשיך בדיון ולענות על השאלות שהצגתי קודם. מאחלת לכן המשך התפתחות נעים. ושוב תודה ששאלת.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות