פלדנקרייז לילדים ונוער

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

02/11/2008 | 10:51 | מאת: דורית

שלום. לבני בן ה 12 יש בעיה שקיימת די מזמן אנחנו מעירים לו הרבה מאוד על כך שהוא כפוף. הוא תמיד עם הגב מעוגל וכתפיו שמוטות. לאחרונה זה התחיל להפריע לו. אני יודעת כמה שיטת פלדנקרייז היא טובה ויעילה במקרים כאלה. יחד עם זה מכיוון שהוא ילד מאוד פעיל ונמרץ אני חוששת שהאופי הרגוע והעדין שלא השיטה לא יתאים לו, כמו כן המשתתפים בקבוצות רובם ככולם מבוגרים. האם ישנן קבוצות לצעירים. האם ניתן להתאים את העבודה לטמפרמנט האישי שלו? אשמח לקבל תשובה והמלצה. דורית

שלום דורית, תודה שפנית אלינו. את מספרת לנו על תבנית הגב והכתפיים של בנך ושואלת בקשר לקיומן של קבוצות פלדנקרייז לנוער. כמו כן את מתעניינת באפשרות להתאים את שיטת פלדנקרייז, אשר לה תדמית רגועה ושקטה לאופי ולטמפרמנט של בנך. נכון שהדימוי הרווח בציבור לשיטת פלדנקרייז הוא דימוי של שקט, מנוחה ועבודה איטית ולעיתים אף אומרים משעממת. אם את עוקבת אחר התשובות שלנו כאן, את בוודאי קוראת שבעיננו דימוי השיטה הוא אחר לחלוטין. שיטת פלדנקרייז עוסקת בלמידה דרך תנועה. כל תלמיד מתנסה וחווה מהלכים של פונקציות יום-יומיות באופן חווייתי ושונה מהרגיל. בשיעורים קבוצתיים בדרך כלל ימצאו עצמם המשתתפים שוכבים על גבי מזרונים ומתנסים במהלכים שונים המתאספים לאט, בהדרגה ובאופן מובנה ומאוד מסודר למהלך אחד מאורגן וקל. במהלך הנחיית השיעור אנו מבקשים מהתלמידים לבדוק השפעה של תנועה במקום אחד לתחושה במקום אחר. זהו חלק מן הלימוד. לכל אדם יש מורה. לכל מורה יש תלמידים. חשוב למצוא את המורה המתאים. אין לי ספק שיש מורים המעברים קבוצות לנוער. [גם אם זה לא מאוד פופולרי] על מנת למצוא מורה באזור מגוריכם אני מצרפת קישור לדף חיפוש מורים באתר המורים המוסמכים בשיטה. http://feldenkrais-israel.org/find.php נשמח לשמוע מכם.

07/11/2008 | 16:52 | מאת: דורית

איילה שלום. תודה רבה לך על תשובתך. בהחלט אשתמש בקישור שנתת לי ואנסה למצוא מורה לבני. בברכה, דורית

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות