בעיות זחילה של תינוקת בת 8 חודשים

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

11/10/2008 | 19:30 | מאת: טטיאנה

שלום! בתי בת 8 חודשים, נולדה בניתוח קיסרי אלקטיבי בשבוע 39 וים במשקל של 3300 גר'. עד היום עברה שלבי התפתחות מקובלים פחות או יותר בזמן (יכול להיות עם איחור קטן ביחס לגיל הממוצע). מגיל 3 חודשים אנחנו משתתפים בחוג שחיית תינוקות פעם בשבוע וגם משתתפים בחוג של ליווי התפתחותי. החודש (כנראה בגלל החגים) אין שיעורי שחייה ולא יוגה. לפני כחודש בתי התחילה לזחול זחילת גחון, אך היא עושה זאת ללא תאום בין ידיים ורגליים. היא דוחפת גם בעזרת רגליה וגם בעזרת ידיה, אך אין שום שיטתיות בתנועות שלה. מצב זה נמשך כחודש, אני עושה עמה תרגילים שונים (אך אין אפשרות להשקיע הרבה זמן - עבודה), אבל עדיין אין שום התקדמות. האם יש מקום לדאגה? למה יש ילדים שלא עוברים שלבי התפתחות כפי שצריך? ואיך ילדים יודעים מה נכון (האלה שלא משתתפים בחוגי התפתחות)? תודה

12/10/2008 | 22:58 | מאת: אודליה קירשנבאום

טטיאנה שלום. ברשותך אתחיל מהסוף - גם תינוקות שאינם משתתפים בחוגים "יודעים" כיצד להתפתח. המהלך ההתפתחותי התקין נמצא איפשהו ב"קוד הגנטי" שלנו כך שלמרות שישנם לא מעט שיבושים הרוב מתפתחים באופן תקין. אין מקום לדאגה אלא לתשומת לב ועזרה בנקודות בהן יש צורך. אגב. עבודה התפתחותית הייתה תמיד עוד לפני שהיו סדנאות מקצועיות שכאלה. הערסול של התינוק, המגע המסויים הניסיונות לעודד אותו לשלב ההתפתחותי הבא ההתייעצות עם הורים מנוסים שכבר חוו התפתחות של ילדים. אלה דברים שהורים עשו מאז ומעולם כחלק מההתנהגות ההורית. ועכשיו בנוגע לביתך - זחילת הגחון הינו שלב חשוב בהתפתחות. גם אם זה נראה לך לא שיטתי, אם היא מתקדמת וממשיכה לעשות זאת כנראה שזה בסדר. קצת קשה לי להבין מבלי לראות, מה זה אומר "לא שיטתי" אך תוכלי בקרוב, אחרי החג, להתייעץ במדריך בחוג שחייה או לליווי התפתחותי. בקיצור - תהני מהחגים, וגם אם יש משהו שדורש התייחסות זה יכול לחכות. שנה טובה ומוצלחת. אודליה

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות