כפות ידיים סגורות

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

22/01/2006 | 23:33 | מאת: ליהי

בתי בת 4 חודשים רוב הזמן עם וכמעט ולא מושיטה את ידיה לחפצים. האם זה תקין? מה ביכולתי לעשות (אני מנסה לשפשף ולעסות את כפות הידיים וכל הזמן להציע גירויים) תודה!

27/01/2006 | 18:12 | מאת: אודליה קירשנבאום

ליהי שלום. בגיל 4 חודשים התינוק מתחיל בד"כ להושיט ידיים לחפצים. בשלב זה כפות הידיים מתחילות להיפתח. לפני העניין בחפצים התינוק מביא את ידיו אל הפה ושם כפות הידיים נפתחות. התינוק ממש "טועם" את כפות הידיים וחוקר אותן בעזרת הפה, משמיע קולות וכו' - שלב זה הוא חשוב מאוד ואם ביתך עברה או עוברת אותו זה סימן טוב. אם אכן כך שווה לחכות עוד קצת וקרוב לוודאי שתתחיל בחודש הקרוב לאחוז גם בחפצים מה שאת עושה זה טוב, תנסי להכניס את האגודל שלך בתוך כף היד של ביתך ולגרות לפתיחת כף היד. עוד דבר שאת יכולה לעשות זה לתת לביתך להחזיק חפץ שמתאים לאחיזה של כף היד שלה (יש הרבה רעשנים כאלה) לסדר את האחיזה ולהניע את היד כך שהיא תוכל לשמוע את הרעש כתוצאה מהתנועה. אשמח אם תשתפי אותי ותספרי מה את עושה ואיך היא מתקדמת. בהצלחה. אודליה.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות