שיטת פלדנקרייז

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

07/12/2005 | 20:20 | מאת: אור

האם התעמלות על פי שיטת פלדנקרייז מתאימה להעשות 4 חודשים לאחר טיפול קרינתי בחוליה סי 5???

09/12/2005 | 17:20 | מאת: אודליה קירשנבאום

אור שלום. בשיעורי פלדנקרייז, באמצעות התנועה האדם לומד על תפקודו ומכיר דרכים חדשות לפעולה ולשכלול יכולותיו (זו לא התעמלות אלא תהליך של למידה). מכיוון שהתהליך הוא אישי והעבודה נעשית בהתאם ליכולת של התלמיד אין בעיה להצטרף לקבוצה או לשיעור אישי 4 חודשים לאחר הטיפול. מה שאמור להנחות אותך זה שטווח התנועה לא יגרום לכאב (גם אם לא מדובר באיזור "הרגיש" שלך). אם התנועה כואבת להקטין אותה ואף במקרים בהם היא לא אפשרית להעזר בדמיון - לא יאומן כמה הדימוי של התנועה מבלי לעשות אותה מביא לשיפור. בכל אופן - לפני תחילת השיעור הראשון כדאי לדבר עם המורה על מצבך כדי שיוכל לתת לך את הדגשים החשובים ולהתייחס אליך במהלך השיעור אם יש צורך. בהצלחה. אודליה.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות