עבודה על צד אחד

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

04/06/2007 | 00:24 | מאת: מיכאל

שלום, אני מתרגל בשיטת פלנדקרייז בקבוצה, ומדי פעם גם מתרגל בבית בשיעורים מוקלטים. תרגלתי היום שיעור של משה פלדנקרייז שהתמקד רק בעבודה על כף רגל שמאל. האם העבודה על צד אחד משפיעה ומלמדת את הצד השני, או שכדאי לחזור על השיעור הפעם על הצד השני. מה הסיבה שהוא בוחר לעיתים לעבוד רק על צד אחד?

04/06/2007 | 12:46 | מאת: אודליה קירשנבאום

מיכאל שלום. מהדרך בה אתה שואל ומהתשובות שאתה מחפש נראה כי אתה אכן מצליח להעמיק בשיטת פלדנקרייז. שיטת פלדנקרייז אינה שיטה של תרגול מיכני בו חשוב לתרגיל שני צדדים באופן סימטרי, אלא שיטה של שכלול באמצעות למידה של מערכת העצבים. מכיוון שיש קשר בים שני צידי המוח, מתרחשת למידה מצד אחד לשני. לכן גם בשיעורים בהם עובדים על שני הצדדים, הרבה פעמים הצד השני קל יותר ולפעמים בצד השני ממשיכים ומעמיקים בתהליך בהשוואה לצד הראשון. בשיעורים שנעשו במקור בצד אחד מתייחסים להנחה שתהיה למידה גם בצד השני, יחד עם זאת מומלץ לחזור על השיעור בצד השני, באופן מלא או בכמה תנועות שאתה זוכר מהשיעור לצורך למידת דרך הפעולה של הצד הזה. - אגב, כדאי לנסות לעזות את הצד השני מהזיכרון ולגלות מה אתה זוכר מהתהליך. מקווה שתמשיך למצוא הרבה הנאה ותועלת משיטת פלדנקרייז. אודליה.

04/06/2007 | 14:46 | מאת: מיכאל

טוב שיש את הפורום הזה.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות