איך "שומרים" על ההרגשה הטובה אחרי שיעור?

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

01/05/2007 | 11:16 | מאת: אורנה

שלום. התחלתי לאחרונה להשתתף בשיעורי פלדנקרייז אחת לשבוע. אחרי השיעור אני לרוב מרגישה נפלא, זקופה ארוכה וקלילה כפי שלא הייתי הרבה זמן. תחושה זו מלווה אותי במשך היום. איך ניתן לשמור תחושה טובה זו ליותר זמן? תודה. אורנה.

01/05/2007 | 19:18 | מאת: אודליה קירשנבאום

אורנה שלום. השאלה שלך היא שאלה שקשה לענות עליה, לכן אני בוחרת לשתף אותך בחוויה האישית שלי. משהו שאולי לא כולם יסכימו איתו. השיעורים הראשונים שחוויתי בשיטת פלדנקרייז הביאו אותי מייד להרגשה מדהימה של תנועה חופשית וזורמת, הזדקפות, קלילות ואורך, תחושה שליוותה אותי ביום או יומיים שאחרי השיעור. לאחר תקופה ארוכה של התמדה בשיטה גיליתי כי התחושה הזו של אחרי השיעור פחות משמעותית, אך יחד עם זאת ישנו שיפור בתנועה ובהרגשה שמלווה אותי כל הזמן. כאילו הגוף שלי הביא את עצמו למצב טוב יותר כתוצאה מההתמדה בשיטה כתהליך, ולכן השפעתו של שיעור בודד פחות משמעותית לפעמים. אז לא ממש קיבלת תשובה - אולי אם תתמידי בשיטה תגלי את השיפור המתמיד, ישנם אנשים שמספרים שבאירועים מסויימים הם חווים יותר את השיפור. אירועים בהם היה להם קושי בעבר. למשל - ריקוד, שירה,התעמלות, עבודה בגינה, נשיאת משאות, איכות של שינה שמשתפרת ועוד. בקיצור - המשיכי להנות משיטת פלדנקרייז. אודליה.

26/08/2007 | 22:47 | מאת: ישראלה

אודליה שלום רב אני מורה לפלדנקרייז לא ותיקה, וגם עובדת עם תינוקות בשיטת childs'pace - שלהב שמבוססת על התיאוריה של דר' פלדנקרייז. אני לחלוטין חווה את אשר את מתארת. לאחר מספר שיעורים התחושה של שיפור מידי לאחר השיעור הופכת לתחושה של שיפור קבוע כשהגוף משפר את העמידה בשדה הכובד ומאפשר לשלד להעביר את כוח הכובד באופן יותר יעיל (השלד תומך בגוף) עם הפחתה הולכת וגדלה בשימוש לא נחוץ של שרירים שעושים עבודה מיותרת ומחזיקים בשלד במידה יותר מהנחוצה. התחושה שמלווה אותי היא של קלות במשקל ובתנועה.

01/05/2007 | 20:08 | מאת: אסף גופרים

שלום אורנה, השיעורים הקבוצתיים בשיטת פלדנקרייז נקראים גם בשם המקצועי "מודעות באמצעות תנועה". הכוונה בשיעורים היא לשכלל את יכולת התנועה ועמה את הרגשתנו. הדרך הטובה לשמר את ההרגשה הטובה ואת שכלול היכולת , היא להטמיע את המודעות הנלמדת בשיעורים לחיי היום יום. כך, תשתכלל היכולת ותשתמר ההרגשה הטובה. בברכה, אסף גופרים

03/05/2007 | 19:04 | מאת: אודליה קירשנבאום

אסף שלום. תודה על התייחסותך. אתה, ומורים נוספים כמובן, מוזמנים תמיד לתרום ניסיון, ידע וחוויות. אודליה.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות