כיצד פלדנקרייז יכול לסייע לחולים בטרשת נפוצה?

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

04/02/2007 | 13:32 | מאת: סער

שלום, אני כותב עבודה על הקשר בין פלדנקרייז וטרשת נפוצה וחשבתי לשאול אולי מישהו יכול לכוון אותי מעט לכוון או להמליץ על ספרים ספציפיים? תודה :)

04/02/2007 | 18:51 | מאת: אודליה קירשנבאום

סער שלום. אני לא מכירה ספרות בנושא, אך ביוני האחרון בכנס הארצי של המורים לפלדנקרייז ניתנה הרצאה ע"י מנהל המרכז לטרשת נפוצה בחיפה (לא זוכרת את שמו). נושא ההרצאה היה טרשת נפוצה, ואיך שיטת פלדנקרייז עוזרת בטיפול בה. הרופא שהרצה לנו מכיר את שיטת פלדנקרייז, והיה מאוד נלהב לספר על תרומתה הרבה של השיטה לחולי טרשת נפוצה, ובכלל שיטת פלדנקרייז כ"חדר כושר מוחי". נסה להגיע אליו ואני מאמינה שתקבל ממנו את המידע. בהצלחה. אודליה.

05/02/2007 | 20:03 | מאת: אילה

פרופ' אריאל מילר - פרופ' לנוירולוגיה בטכניון, מנהל המחלקה לטרשת נפוצה וחקר המוח במרכז הרפואי "כרמל", מתלמידיו של ד"ר משה פלדנקרייז.

21/02/2007 | 13:36 | מאת: אלי

שלום רב, שמי אלי דיקר ואני מורה מוסמך בשיטת פלדנקרייז.לאחרונה התחלתי במתן שיעורים פרטיים(f.i)לחולת טרשת נפוצה במצב מתקדם של המחלה.החולה בת 75,בעלת משקל רב, ותנועתה מוגבלת ביותר. היא שוכבת במיטתה על הגב ואינה מסתובבת.היא אינה הולכת או עומדת מזה כעשר שנים.בנוסף יכולתה הקוגניטיבית מוגבלת ביותר.לאחר מספר שיעורים ראשונים נראה כי היא מגיבה טוב ואף נהנית. הייתי שמח ליצור עימך קשר ו/או לקבל ממך מידע היכול להעשיר את עבודתי. בברכה, אלי .

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות