מיומה וגרידה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

18/12/2005 | 20:06 | מאת: אנה

לד"ר שלום. לצערי נאלצתי לעבור גרידה בשבוע 10+2 בגלל חוסר דופק עוברי. במהלך גרידה הרופא ראה מיומה בדופן הרחם. חשוב להגיד שלפני ההריון הייתי אמורה לעבור לפרוסקופיה עקב כאבי בטן וגב כרוניים במשך שנתיים (לאחר לידה שניה), אך ביום הניתוח גילו שהנני בהריון ולכן הרופא אמר לי לחזור לאחר לידה. בסיטי שעשיתי לפני מספר חודשים לא ראו כלום. האם זה אומר שאני כבר לא זקוקה ללפרוסקופיה? האם זו הסיבה לכאבים שלי, או שבכל זאת אצטרך לעבור זאת? שאלה נוספת: האם היתה אפשרות להוציא את המיומה באותו ניתוח ביחד עם הפסקת הריון? אודה מאוד על תשובתך!

18/12/2005 | 23:07 | מאת: ד"ר דליה אדמון

אנה שלום צר לי שנאלצת לחוות את החוייה של אובדן הריון. לצערינו הפלות טבעיות בשליש הראשון של ההריון הינן שכיחות ויכולות לקרות בבין 15-20 אחוז מן ההריונות. הסיבות לכך מגוונות, חלקן עובריות, חלקן אמהיות, ובמרבית המקרים איננו יודעים את הסיבה. יתכן שנוכחות המיומה ברחמך היוותה גורם עיקרי או משני בהתהוות ההפלה, אולם במקרים רבים מדובר בעובר בלתי תקין, שדינו נחרץ ללא קשר למיומה. ציינת כי עברת בדיקת CT שלא הדגימה דבר אולם יש לזכור כי בהערכה של הרחם והשחלות ה-CT אינו דרך ההדמייה הנבחרת ולאולטראסאונד עדיפות על פניו. אולם, אני מתארת לעצמי כי טרם דנו איתך על לפרוסקופיה עברת מספר בדיקות אולטראסאונד. היות והמיומה מושפעת מהסביבה ההורמונלית לעתים לא תודגם מיומה טרם ההריון אך תחת ההשפעה ההורמונלית של ההריון תגדל ותתגלה. יתכן כי כך קרה אצלך. באשר לשאלתך לגבי הוצאת המיומה בעת ביצוע הגרידה - היות ובזמן הריון, אפילו הריון שאינו מתפתח - ישנה עלייה באספקת הדם לרחם רצוי להמנע מכל התערבות כירורגית שאינה הכרחית בשלב ההריון. כמו כן, אין כלל ודאות, כי יש מקום לטפל במיומה שאובחנה. הדבר המומלץ כעת הינו לאפשר לרחם להתכווץ חזרה לאחר ההפלה שעברת, ולאחר מכן לבצע הערכה חוזרת של הרחם, גדולו, נוכחות מיומות, מיקומן וגודלן. את ההערכה יש לעשות בשילוב של בדיקה קלינית ובדיקת אולטראסאונד ולפי הצורך בדיקה היסטרוסקופית - בדיקה לא קשה המבוצעת בגישה נרתיקית ומאפשרת הסתכלות עם צינור אופטי דקיק לתוך הרחם והערכת תקינות חלל הרחם.לאחר הערכה זו, במידה ויהיה מקום לטפל במיומה - תוכלו לדון באופציות הרבות, לטיפול במיומה, בנוסף לאופציות הכירורגיות, ישנן אפשרויות של טיפול באטטולטראסאונד ממוקד או באמבוליזציה במקרים מסויימים. במידה וכאביך אינם חוזרים, אין כל צורך בבירור נוסף של סיבת הכאבים. במידה והכאבים חוזרים, היות וכעת ברור שישנה מיומה, תוכלי להתייעץ עם הרופא שלך , מה לדעתו תרומת המיומה לכאביך. בהתאם תוכלו להחליט יחדיוח באם יש מקום לביצוע לפרוסקופיה. בכל מקרה, מאחלת לך בקרוב הריון ולידה מוצלחים לילה טוב דר' דליה אדמון

מנהלי פורום האשה והרחם