שחלות מוגדלות.. האם מגלולות או מולד ?

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

17/03/2016 | 16:39 | מאת: אסתי

שלום... אני בחורה בת 21 בריאה בד"כ. נטלתי סרזט כחצי שנה וסבלתי מאקנה נשירות שיער ועוד... הפסקתי את הגלולות חודש שעבר ומאז לא קיבלתי מחזור . כל הזמן שהייתי על הגלולה הרגשתי כאבי בטן תחתונה בזמן סקס וגם אחר כך.כל רופא שהיתי אצלו בבדיקה לפני כן , לא איבחן שחלות פוליציסטיות. רופא נשים לפני שבוע איבחן לי שחלות פוליציסטיות אבל חוץ מכדור לכאבי בטן לא הביא לי כלום(לא הפניה לבדיקות גם ) השאלה שלי- יכול להיות שנהיו לי שחלות פוליציסטיות בגלל הגלולות ? האם זה יעבור ? זה פוגע לי בפוריות ? האם זה אומר שיש לי את תסמונת השחלות ? מעבר לכך- הרופא ראה שהיה לי ביוץ שבוע שעבר. כשאני לא על גלולות יש לי מחזור אחת ל40 יום בערך . אשמח לקבל תשובות תודה

אסתי שלום, תסמונת השחלות הפוליציסטיות מבוססת על מגוון גדול תסמינים וממצאים. ראשית רופא קופ"ח צריך לשלוח אותך לשלוח אותך לאולטראסאונד מסודר באחד ממכוני הקופה ולבצע מגוון בדיקות הורמונליות ומטבוליות. אם תרצה סיוע אצלנו קבעי מפגש בטלפון 0775717230/220. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם