לאחר כריתת רחם

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

17/01/2015 | 10:51 | מאת: שירה

שלום אני חודש לאחר כריתת רחם ומאז פעם שניה יש לי פטריה בנרתיק מטופלת במשחות, נרות כדורים לא עוזר מתגרדת ללא הפסקה. גיליתי שיש לי עדיין תפרים בנרתיק, חלק מהתפרים הרופא הוציא כי הפריעו לי, האם זה יכול לגרום לפטריה.

שירה שלום, לפי תיאורך אני מניח שעברת כריתת רחם נרתיקית. הסיבה לדלקת נרתיקית (פטריה את אומרת - לפי מה?)יכולה להגרם הן כתוצאה מהסטרס הניתוחי וקיפוח מערכת החיסון והן בשל נטילת אנטיביוטיקה שמפרה את האיזון בין החיידקים והפטריות החיים בשכנות נפלאה באופן נורמלי. עניין של זמן וזה יסתדר. בינתיים אני ממליץ על נטילת תרבית נרתיקית ומשטח נרתיקי לזיהוי מדויק יותר של מחולל המהומה... רופאה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם