מידע על רירית הרחם

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

15/09/2014 | 11:23 | מאת: יעל

שלום, הבנתי שעובי רירית הרחם משתנה במחזוריות. תוכל בבקשה להסביר לי מה העובי התקין שצריך להיות בכל שלב החל מהיום הראשון לדימום הווסת. ומה עושים במקרה שהעובי לא תקין? תודה ושנה טובה.

שלום יעל, בהנחה שאורכו של מחזור הוא 28 ימים: מיידית לאחר וסת - עובי 4 מ"מ ימים 6-14 - עובי 5-8 מ"מ סביב הביוץ - עובי 10-11 מ"מ ימים 16-28 - עובי 7-15 מ"מ בשאלתך לגבי עובי לא תקין לא ציינת עבה מדי או דק מדי. להלן עיקרי הסיבות: עבה מדי - גירוי יתר הורמונלי / פוליפ / שגשוג שפיר / שגשוג סרטני. דק מדי - הפרעה הורמונלית / תגובה לקויה של רירית הרחם / הדבקויות תו-רחמיות. מה עושים תלוי באופי ההפרעה: עבה מדי - דגימת רירית רחם / היסטרוסקופיה / גרידה דק מדי - לא בעייתי בדר"כ למעט בבירור וטיפול פריון. במקרים אלה יש להוסיף או לשנות את הטיפול ההורמונלי ואם לא מצליח לבצע היסטרוסקופיה להערכת חלל הרחם. אני נוהג לבצע "תלמים" ברירית הרחם מתוך תקווה שזה יעורר שגשוג טוב יותר. מקווה שעזרתי. בכל מקרה ניתן לקבל יעוץ במרכז איה מדיקל 0775717230. רפואה שלמה.

17/09/2014 | 01:22 | מאת: יעל

תודה! אז אם נתבקשתי לעבור א.ס בעקבות דימום רירי יחיד שהיה בין מחזורים. יש חשיבות לעיתוי מתי לגשת לבדיקה? תודה

מנהלי פורום האשה והרחם