תוצאות אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

12/01/2014 | 20:22 | מאת: נטלי

לאחר איחור שבועיים וחצי במחזור קיבלתי מחזור שנמשך כחודש בסך הכל עם הפסקה של שבוע באמצע עכשיו נגמר המחזור והרופאה שלחה אותי לבדיקת אולטרסאונד שהתוצאות הם: רירית הרחם לוטאלית עובי של 13ממ, אין נוזל בדוגלס, בחלל הרחם בפונדוס החזר היפוקאוגני קטן בקוטר של1.8ממ. ההמלצה לעשות בדיקת דם להריון חוזרת כשלפני חודש יצאה שלילית. בשחלה הימנית 12*24 בתוכה זקיקים קטנים השמאלית 40*39 בתוכה שני ממצאים ציסטיים צלולים בגודל 24*29 וממצא נוסף בקוטר 18ממ ללא מחיצות ללא פפילציות וללא מוקדים אקוגנים ובדופן הודגמה זרימה 0.53ri . מה זה אומר יכול להיות ובאמת מדובר בהריון?

נטלי שלום, שני האמצעים לאבחון הריון הם בדיקת הריון (שתן או דם) והדגמת הריון באולטראסאונד. במקרה שלך שני האמצעים גם יחד נעדרים. קרי, לא בהריון. הממצא באולטראסאונד הוא של ציסטה שחלתית פשוטה שדי במעקב אחריה כל 3 חודשים. אם מדובר בציסטה פונקציונלית - טיפול בגלולות למשך מספר חודשים יכול לעכב את המשך גדילת הציסטה ואפילו להעלימה. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם