אולטרסאונד ממוקד MRI

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

02/01/2014 | 20:07 | מאת: אביב

שלום, האם אתה שמעת על השיטה של הסרת מיומה ללא ניתוח אלא ע"י אולטרסאונד ממוקד? מה החסרונות והסיכונים של השיטה הנ"ל לעומת היסטרוסקופיה ניתוחית? באילו מצבים שיטה אחת עדיפה על השניה? מחכה לתשובתך, תודה

אביב שלום, ניתן להשוות טיפול באולטראסאונד ממוקד לשימוש במכשיר המיקרוגל - "בישול" באמצעות העלאת הטמפרטורה על ידי שליחת גלים בתדירות גבוהה באופן ממוקד. הטיפול אינו מתאים לכל הנשים. גורמי אי-התאמה העיקריים הם משקל מעל 110 ק"ג, מחלות רקע קשות (יתר לחץ דם, לב), ריבוי ניתוחים בטניים קודמים, שרירנים רבים (מעל 2), שרירנים גדולים (מעל 10 ס"מ) ופחד ממקומות סגורים. שיעור הסיבוכים הסיכונים הוא נמוך יחסית אולם אלה עלולים להיות רציניים כגול כוויות בעור, כוויות במעי (מאד בעייתי), נזק עצבי (בעייתי) ויצירת קרישי דם בורידים העמוקים הגדולים (בעייתי). לא ניתן להשוות בין טיפול זה ובין היסטרוסקופיה כיוון ששרירן הניתן לטיפול בהיסטרוסקופיה - זוהי בודאות הגישה העדיפה. טיפול באולטרסאונד ממוקד מיועד להחליף ניתוח הסרת שרירנים בבטן פתוחה או בלפרוסקופיה. איני יכול לספק בפורום את כל המידע אולם אני מעריך שנתתי לך את גרעין המידע לו אתה זקוק. רפואה שלמה.

05/01/2014 | 17:10 | מאת: אביב

תודה! 1.מה הסיכון בשיטה זו מבחינת פגיעה בפוריות ביחס להיסטרוסקופיה? - אני מתכוונת שאם משהו משתבש במהלך הניתוח... 2. זה נכון שהיסטרוסקופיה גורמת להידבקויות? אם הבנתי אותך נכון אז בעצם אתה אומר שלמרות שהניתוח ע"י אולטרסאונד זה לא הרס רקמה ע"י גלי קול/הדף כמו סוניקציה למשל, אלא החימום זה מה שהורס? ואיך השרירין יוצא מהגוף? כל טוב

מנהלי פורום האשה והרחם