שאלה בקשר למחזור ותוצאות us

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

28/12/2013 | 23:24 | מאת: אחת

שלום, המחזור שלי תמיד סדיר 28 יום לא נוטלת גלולות. חודש שעבר לאחר המחזור הופיע לי כעבור 3 ימים מתום המחזור ממש טיפה מעין דימום= הפרשה שקופה וטיפה ורודה שנעלמה אחרי יום. חודש לאחר מכן שוב אותו סיפור המחזור כרגיל ואחרי שמסתיים כעבור מס' ימים שוב הפרשה יותר דמית שנראתה ככתמים למשך יומיים. חודש לאחר מכן שוב כ-4 ימים מתום המחזור ממש ירד לי דם וניגשתי לרופא כי הרגשתי כבר לחץ בבטן תחתונה ,חולשה עייפות, הייתי חיוורת ויצא לי גוש של קריש דם ממש גדול. בבדיקת us נמצא ממצא אקוגני בגודל 23 מ"מ בצוואר הרחם/ברירית תעלת הצוואר ויש סימני שאלה עליי לעבור גם בדיקת דם ואז לגשת לרופא בחזרה. האם זה שולל את האופציה של חוסר איזון הורמונלי? ואולי מדובר כבר בציסטה או פוליפ או מיומה? לא ממש הבנתי למה זה קוה בדיוק 3 ימים מתום המחזור. תודה

שלום לאחת, הדימום שלך קרוב לודאי קשור לממצא האקוגני שנצפה בתעלת צואר הרחם. יש לי תחושה שמדובר בשרירן בתעלת צואר הרחם אולם לא ניתן לשלול פוליפ. איני יכול להשיב בודאות מדוע הדמם מופיע 3-4 ימים לאחר סיום הוסת אולם אני מניח כי הדמם הוא תוצאה של השינוי ברקמה המתרחש בממצא במקביל לשינויים ההורמונליים המתרחשים בגופך לאחר הוסת. בכל מקרה רצוי להסיר את הממצא - פעולה לא סבוכה יחסית הניתנת לביצוע בגישה היסטרוסקופית. רפואה שלמה.

01/01/2014 | 00:30 | מאת: אחת

בהמשך למה שכתבת רציתי לומר שהגיעו גם בדיקות הדם אני כעת ביום השמיני לדימום. תוצאות הדם מראות על אנמיה ויש לי מחזור בברזל. הייתי היום אצל הרופא והוא לא ממש קבע אנמנזה על בדיקת האולטרסאונד אני צריכה לעבור אותה שוב אחרי מחזור הבא. ולגבי בדיקת הדם פתאום החליט שאולי יש לי תלסמיה!!!! מעולם לא יצאה לי בדיקת דם שכזו ולא הייתי אנמית. אך הוא שולל שהאנמיה הזו היא כתוצאה מדימום הנוכחי,הנה תוצאות הבדיקה אני ממש לחוצה שאני מאבדת דם: תוצאות בדיקה: iron: 21 טווח (60-180) ferririn: 4 (10-291) טווח תקין. HB:11.3 טווח תקין (12-16 )HCT 35.4% MCH:25.1 טווח תקין 26-31 MCV;78.5 טווח תקין 80-97 למי עליי לפנות כעת? כי בעיקרון הוא מצפה שאחזור אליו אחרי הבדיקה של האולטרסאונד

מנהלי פורום האשה והרחם