תשובות MRI אגן

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

17/12/2013 | 10:17 | מאת: תהל

להלן תשובת בדיקת MRI אגן שעשיתי, מה היא אומרת והאם מדובר באנדומטריוזיס ? ממצאים: הרחם באנטרוורסיה, בגודל תקין. עד כמה שניתן לדון בנוכחות ארטיפקטים תנועתיים JZ תקינה. בפונדוס של הרחם משמאל מודגם ממצא 1ס"מ המתבלט אל תוך חלל האנדומטריאלי (4SER חתך 9 SER ,9 חתך 14) מראה אות גבוה ב-T1, יכול להתאים למיומה סב-מוקוזלית שדיממה או טרומבוס בחלל האנדומטריאלי. אין בוודאות לשלול פוליפ אנדומטריאלי עם שינוי המורגי. השחלות בגודל ומבנה תקינים עם פוליקולים קטנים דו"צ. הנרתיק תקין. ללא עדות לנוזל חופשי או לימפאדנופתיה באגן. ללא לימפאדנופתיה במפשעות. שלפוחית השתן בקיבולת טובה. סקוליוזיס מותני קמור לשמאל. מומלץ המשך ברור בהיסטרוסקופיה

תהל שלום, אין שום אזכור ישיר אן עקיף לאנדומטריוזיס. הממצא החיובי היחיד הוא ממצא תוך רחמי המתאים לפוליפ או שרירן (מיומה) שניתן להסירו בקלות ובמהירות באמצעות היסטרוסקופיה. אנחנו מבצעים אין ספור טיפולים מסוג זה במרכז שלנו. נשמח לעזור בכל עצה נוספת. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם