צניחת רחם???

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

17/11/2013 | 19:13 | מאת: עבריה

אני בת 37 לאחר 3 לידות, לידה אחרונה לפני 6?שנים,ילדתי תאומים בלידה רגילה וקיסרי, יש לי התקן כבר 3 שנים ולאחרונה בזמן שאני מתפנה אני מרגישה מעין משיכה כלפי מטה מהרחם והרגשת אי נוחות כללית בין הרגליים, us תקין, בדיקה וגילית תקינה, הרופאה אמרה שאפנה לאורוגניקולוג, כי אולי מדובר בהתחלה של צניחה, האם יכול להיות בגילי? אני במשקל נורמלי , בריאה, מה ניתן לעשות? יש ספורט שעוזר?

היי עבריה למרות גילך הצעיר בהחלט יכולה להיות התחלה של צניחת דופנות הנרתיק או הרחם .לא ציינת מה משקלי הלידה של הילודים .לפני שבוע בדקתי מטופלת בגילך עם תלונה דומה ,אלא שאצלה צניחת רחם החלה עוד בהריון .המטופלת אינה רוצה כמובן להפרד מהרחם וניתן לטפל בזה שמרנית ,כולל פיזיותרפיה ,החדרת טבעת פסרי או ניתוח לקבוע הרחם לאגן ללא צורך בכריתת רחם .המרכז שלנו כעקרון אינו בעד כריתות רחם ולכן אני מכירים את כל השיטות המשמרות רחם.

מנהלי פורום האשה והרחם