הכנות לפני בדיקה רקטלית

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

13/12/2019 | 11:07 | מאת: אנונימית

שמעתי שלפני בדיקה רקטלית של מישוש, צריך ליטול משלשלים או לבצע חוקן מספר שעות לפני הבדיקה. אם הגעתי לרופא גיניקולוג, ולאור התלונות או הבעיה הוא מבקש לערוך בדיקה רקטלית, האם הוא רשאי לבצע את זה באופן מידי "ספונטני" יחסית בלי חוקן או משלשל, או שהוא חייב לקבוע תור מראש או בנפרד כדי לבצע את הבדיקה?

שלום לאנונימית, כל מה שצריך לבדיקה רקטלית זה כפפה (לתועלת הרופא) ומעט חומר סיכה כמו וזלין (לתועלת המטופל). בהצלחה.

20/12/2019 | 16:26 | מאת: אנונימית

תודה, אבל האם הבדיקה יכולה להיכשל אם ישנה עצירות או יציאה דחופה?

מנהלי פורום האשה והרחם