החלפת תמ"ל לתינוקת בת חודשיים

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

27/01/2011 | 23:50 | מאת: אסנת

שלום רב! בתי בת חודשיים ושבוע. קיבלה הנקה בשילוב סימילאק(טופ 1) כחודש ימים. ביומיים האחרונים חרחורים ובבדיקת הרופאת ילדים נמצא חרחורים מהאף (מקבלת תינוק אפ) ובמידה ויהיה שיעול לדבריה יש להתחיל בודיקורט+מי מלח. ברצוני לציין כי יש לי ילדה נוספת כיום בת 7 שנים וכשהייתה בת חודשיים וחצי חלתה כל חודשיים בערך (נזלת,שיעול חזק)והגיעה לכל הטיפול המורכב... (ונטולין, נבוצ'מבר, בטנזול) עד לפני כשנה כשהייתה בת 6 התחילה טיפול טבעי(רפואה סינית) עיסוי,דיקור,ומקבלת B919 צמחי מרפא ובהמלצת המטפלת הפסקת מוצרי חלב כמו- כן לדבריה סוג הדם שלי O+ ושל בעלי מראה על אלרגיה. (נכון להיום במשך שנה בתי לא חטפה שום התקף אסטמה). חוזרת אני לבתי התינוקת,בעקבות בתי הבכורה ובעקבות ההתקררות האם אין בעיה להחליף לה את הסימילאק לסימילאק איזומיל? באיזשהו מקום אני קצת חוששת מהחלפת המזון אך יחד עם זאת אינני מוכנה לעבור את הסבל שעברתי עם בתי הבכורה במשך 6 שנים. אודה על תשובה,ומתנצלת מראש על אורך ההודעה

היי אסנת, תודה על הפירוט. אני לא רואה חשש בניסיון להחליף את המזון, לא הייתי ממליץ לשחק עם זה יותר מדי. אם את רואה הקלה בנזלת- ממליץ להישאר עם זה. בנוסף, ניתן לטפל בנזלת במספר דרכים ובאמת אין צורך לחכות 6 שנים. אשמח לסייע לכם, בברכה, אסף מור, 0522546880 www.AssafMor.com

27/02/2011 | 12:22 | מאת: יעל

אסנת שלום לבני בן 4 חודשיים בעיה דומה התיעצתי לגבי החלפת התמ"ל ונאמר לי במפורש שבגיל כזה זה בעייתי ושלא נותנים תחליפים צמחיים בגיל כה צייר לתינוקות,רק אם יש בעיה חריגה של אלרגיה לחלב שמתבטאת בפריחות, חום וכ"ד

28/02/2011 | 09:03 | מאת: אסנת

ליעל שלום. אני מניחה שהתייעצת עם רופא הילדים של בנך. לאור ניסיון בילדיי גם הבכור שהיום בן 11 שנים עם היסטוריה של דלקות גרון וחיידק הסטרפטוקוקוס ונוזלים באוזניים, ועד לפני 2.5 שנים שלבסוף עבר ניתוח, וגם בתי שסבלה מגיל חודשיים ברונכוליטיס ואסטמה לא ידעתי עד השנה האחרונה שהכל מתקשר לסוג הדם שלי ושל בעלי, ולכן התייעצתי עם המטפלת ברפואה סינית שבתי מטופלת אצלה כבר שנה ולקחתי על עצמי את הפסקת התמ"ל חלבי ועברתי לצמחי. תיכנסי בגוגל אלרגיות אצל תינוקות וילדים איך מטפלים? תקראי שם מאמרים. וגם אם את יודעת את סוג הדם שלך ושל בעלך תרשמי גם בגוגל ותראי יש שם טבלה מה מועיל/מה מזיק/ניטרלי. אף על פי שהיו לי ספקולציות להחלפת המזון, וחששות וזה מאוד מבלבל מה אומרים טיפת חלב, רופאים, וכו'. היום לאחר שתי ההיסטוריות של ילדיי את לומדת להפיק לקחים וגם רופאת הילדים של בתי יודעת מהחלפת המזון,כי אמרתי לה שאין מצב שאחזור לכל "הסרט" שעברתי עם כל התרופות והסטרואידים ולהיפך תמכה בעצתה של המומחית לרפואה סינית שיהיה לך בהצלחה

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער