האם אתם משלבים טיפולי שיאצו אינטגרטיבים

דיון מתוך פורום  טיפול בשיטת אייפק

24/09/2005 | 00:15 | מאת: מתעניינת

בטיפול בשיטת IPEC? (אני מאמינה גדולה ודגולה בשיאצו) מה יתרון שיטה זו על שאר השיטות האלטרנטיביות(מגוון השיטות ברפואה משלימה)? האם השיטה עברה מבחנים קלינים- אמפירים מוכחים? ולאחר כמה מפגשים חלים שינויים אפקטיבים- חד משמעיים?

24/09/2005 | 10:24 | מאת: ליאור טל

שלום למתעניינת, היתרון בשיטת IPEC הוא שהיא גישה ושיטת טיפול אינטגרטיבית הנשענת על ידע מהרפואה המערבית והפסיכולוגיה יחד עם ידע וכלים אבחנתיים וטיפוליים ממיטב השיטות ברפואה המשלימה כגון: רפואה סינית, קינסיולוגיה, נטורופתיה, פסיכותרפיה אנרגטית ועוד. מטפלי IPEC באים מרקע טיפולי מגוון ובכללם גם מטפלים מוסמכים בשיאצו שישלבו במסגרת טיפוליהם טיפולי שיאצו. בשיטת IPEC יש התייחסות רבה וטיפול, בחוסר איזון / חסימה במערכת המרדיאנים ובנק' דיקור (בד"כ ע"י לחיצה ידנית / גירוי של הנקודה) לפי הממצאים שעולים בבדיקת מבחן השרירים. לרוב השיטות ברפואה המשלימה, (להבדיל מהרפואה המערבית הסטטיסטית), המוגדרות כרפואה אינדבידואלית - המאבחנת ומטפלת באדם ולא במחלה, יש קושי להכיל מדדים מחקריים קליניים סטטיסטיים על סוגי הטיפול הללו. העדויות להצלחה האמפירית הם אלפי המטופלים שטופלו בשיטה בארץ ב-8 השנים האחרונות, באחוזי הצלחה גבוהים מהרגיל. כיוון שמדובר בסוג טיפול המטפל בגורמים ובשורש הבעיה ולא בסימפטומים, טווח הזמן לשינוי "נראה" משתנה בהתאם למטרת הטיפול, סוג הבעיה, משכה, חומרתה ופרמטרים אחרים נוספים ונע בקצוות שלו בין טיפול אחד לעשרות. בברכה, ליאור טל

מנהל פורום טיפול בשיטת אייפק