סתירה ?

דיון מתוך פורום  טיפול בשיטת אייפק

11/02/2008 | 01:15 | מאת: אבי

שלום לצוות , בתשובה לשאלה אודות טיפול בסכיזופרניה מ -10 לאפריל 06 בפורום זה ענה ליאור טל את התשובה הבאה : " ... יש לי ניסיון טיפולי מוצלח בעזרה לסובלים מסכיזופרניה בשילוב עם הטיפול התרופתי .. וגו' . במקום אחר באתר שלו בו מציג עדי שאנן את שיטת הטיפול הוא אומר כהיא לישנא את הדברים הבאים :" האם ישנם אנשים שאסור להם להיות מטופלים בשיטת אייפק " ? "רק אנשים עם הפרעות נפשיות שמטופלים בתרופות, כי הכימיקלים, גורמים לעיתים קרובות להפרעות. להוציא את אלה השיטה מתאימה לכל אדם ולכל גיל מינקות ועד זקנה." מצטער . אבל שתי התשובות הללו בשיטה המדוברת לעולם לא תוכלנה לדור בכפיפה אחת ומציגות סתירה.אז מה הנכון ? כן אפשר לטפל עם תרופות פסיכיאטריות ? אי אפשר? מוזר.

13/02/2008 | 22:39 | מאת: ליאור טל

אבי שלום, אנסה ליישב עבורך את הסתירה לכאורה. סכיזופרניה היא תיסמונת בעלת קשת רחבה של צורות ביטוי בעוצמות שונות. ישנם חולים מאוזנים ומתפקדים וישנם כאלו הזקוקים להשגחה באישפוז. גם הטיפול התרופתי בבעיה משתנה בהתאם לאופיה ועוצמת התבטאותה. במקרים הקלים יותר שמטבע הדברים מטופלים בתרופות בודדות במינונים נמוכים, ניתן בד"כ להעזר בשיטת אייפק ומבחן השרירים לא יפגע. במקרים הקשים יותר בהם ידרשו גם סוגי תרופות שונים במינונים גבוהים, אני מסכים כי התרופות יגרמו לשיבוש מבחן השריר ויכולת הגוף להתרם מטיפול בשיטה זו. למקרים אלו שיטת אייפק לא תהיה יעילה. תחת הקטגורייה תרופות פסיכיאטריות ישנן גם תרופות "קלות" יחסית במרשם רופא המשפחה ובינהן תרופות אנטי חרדתיות, אנטי דכאוניות, ועוד, שלא מפריעות לטיפול אייפק וישנם סוגי תרופות ומינונים כמו גם מצבים נפשיים שאכן לא מאפשרים טיפול אייפק. כל מקרה לגופו. למטפלי אייפק שונים נסיון ורקע טיפולי שונה, לכן מומלץ לבדוק את נסיונו של המטפל עם מקרים דומים לבעיה המדוברת. בברכה, ליאור טל.

מנהל פורום טיפול בשיטת אייפק