שאלות לגבי יעילות קניסיולוגיה בטיפול

דיון מתוך פורום  טיפול בשיטת אייפק

11/05/2007 | 15:34 | מאת: אני

בטיפול בקשיי למידה. רקע: קשיי למידה כבר מכיתה א' בתחום החשבון ובכיתות הגבוהות יותר- בתחום המתמטיקה. אבחונים שעשיתי לא העלו דבר והמאבחנות (הייתי אצל שתי מאבחנות שונות) הודו כי "לא מוצאות ליקוי למידה כלשהו ועדיף לבדוק את הפן הרגשי". שנים של הוראה מתקנת- שלא הביאה לשום תוצאות. אני בשנות ה-20 המאוחרות ועלי לעבור בחינה פסיכומטרית כשהבעיה העיקרית בהיא בתחום החשיבה הכמותית ושוב- אין לי כל ליקוי בכדי "להסתמך עליו". פשוט קושי לא מובן בתחום. התחלתי טיפול קינסיולוגי ואני סקפטית בנוגע לאפשרות טיפול שכזה לסייע לי (הייתי רק בפגישה אחת עד כה).

15/05/2007 | 02:46 | מאת: עדי שאנן

שלום רב, לגבי טיפול קינסיולוגי, ישנן מספר שיטות הנשענות על קינסיולוגיה, ורובן טוענות להצלחה רבה בטיפול בקשיי למידה. הן יכולות גם לספק אבחנה לגבי הגורמים לקושי ולגבי דרכי הטיפול המתאימות לכל מקרה באופן אישי. בשיטת אייפק ניתן, לפיכך ולניסיוני, לאבחן ובהתאם לכך גם לטפל או להפנות. אם האבחנה שקיבלת, לפיה הגורם הוא רגשי ולא שכלי, תוכלי להיעזר באייפק כאופציה מצוינת, אך יתכנו גם דרכים אחרות. לסיכום, יתכן שאת בדרך הנכונה, אולם המלצתי לך היא לבקש מהמטפלת שלך "לשאול את הגוף" אם היא והשיטה שלה מתאימות לך ביותר או שיש שיטה או מטפל/ת אחרים, המתאימים לך יותר. כך אני נוהג עם כל מטופל/ת כבר בשלב האבחון. בהצלחה רבה לך, עדי שאנן

17/10/2008 | 17:33 | מאת: מאיה

שלום , בת 33 בריאה בדר"כ, למעט לפני שנתיים אשפוז עם זהום בכליות, וכיום יש הרחבה באגני הכליה ובאורטר.לפני כחודשיים ורטיגו 360 מעלות, תחילה אובחן א.א.ג כוירוס, לאחר מכן כתזוזת קריסטלים שטופל בפיזיוטרפיה, וחלף.אך נשארה תחושת שיוט וכיום תחושת אי יציבות, כאילו מתנדנדת, וכן 3 שבועות צפצוף בשתי האוזניים.סי טי מח , בדיקה נוירולוגית, בדיקת שמיעה רגילה,בדיקות דם ויטמין בי 12 ובלוטת התריס- תקין! פניתי לקנסיולוג - שלא שאל כלל שאלות נפשיות....את טונוס שריר היד, אלא רק לגבי טיפול.בסוף החליט על טבליות אורגנו, פשתן טוקלאז, שמן דגים.5 ימים ואין שיפור...אשמח מאוד לשמוע את חוות דעתך, האם לפנות לדיקור סיני? מה עליי לעשות? רופא א.א.ג הפנה אותי להמון בדיקות לא נעימות .....תודה וסליחה על האורך.......

מנהל פורום טיפול בשיטת אייפק