בעיות שינה

דיון מתוך פורום  טיפול בשיטת אייפק

08/10/2006 | 01:45 | מאת: אורלי

לילה טוב, אני מעוניינת לדעת מהי השיטה המדוברת, והאם היא יכולה להתאים לי. אני סטודנטית שנה ג' במכללת וינגייט, עובדת בתור מצילה, ולעיתים באירועי קיטרינג, אני בת 25. אני סובלת מזה כשנה מהירדמות בלתי נשלטת, בדר"כ בכל פעם שאני יושבת במצב סטאטי. המקרה חוזר על עצמו בסיטואציות שונות כגון: ישיבה בשיעור (גם כאשר אני יושבת בשורה הראשונה), בזמן העבודה (בהצלה), היו מס' מקרים בהם נרדמתי בזמן מבחן... הדבר גורם לי בדר"כ למבוכה גדולה מאחר והתופעה יכולה לקרות גם כאשר עומד מולי אדם ומשוחח עימי. אין לי בעיה לישון שנת צהריים במשך 4 שעות, ולהרדם בלילה ללא בעיה, ובשעה סבירה. יש לי בעיה מאוד קשה להתעורר משנת הלילה ומשנת הצהריים. אזכיר כי מעצם הלימודים במכללה למדעי הספורט אני אדם פעיל (לא בהפרזה) אוסיף כי אני סובלת מגיל קטן מאסטמה ומאלרגיה, ולעומת זאת לאור בדיקות דם (שכללו בדיקות ברזל והמוגלובין בין היתר) המצב הכללי תקין. נבדקתי במעבדת שינה והמסקנות שהוסקו מהבדיקות היו שאני סובלת מישנוניות בינונית - קשה. הומלץ לי ליטול כדורי Concerta, ולאו דווקא רטלין. רציתי תחילה לדעת אם קיים טיפול לא קונבנציונאלי שיכול לעזור. בנוסף, מסמוך לתקופה בה החלו בעיות הישנוניות קורית לי תופעה של התפרצויות זעם, שהולכות ומחמירות בכל פעם (צעקות ואף צרחות, בכי והתנהגות כללית ילדותית), שלא הופיעו בעבר. הדבר הופך אותי לאדם לא נוח ולא נעים להיות בסביבתי. אני עצמי מרגישה מותשת, כאילו הייתי צריכה להתמודד עם כיתה של 40 ילד. אשמח לדעת מהו סוג הטיפול המתאים (אם בכלל) באיזו תדירות מומלץ לבצעו, והיכן הכי קרוב לאיזור נתניה/ הרצליה אתם ממוקמים? תודה ולילה טוב.

09/10/2006 | 20:52 | מאת: עדי שאנן

שלום אורלי, ראשית, תרופות כמו קונצרטה ואחרות, הגם שעשויות להועיל לך סימפטומאטית, אינן מרפאות ולכן יש להשתמש בהן רק אם חו"ח "כלו כל הקיצין" ושום טיפול טבעי ועמוק לא הועיל ולא פתר את הבעיה מהשורש. לטיפול אייפק יש פוטנציאל טוב לפתרון בעייתך. באבחון נגלה מהם הגורמים לבעיה ונבדוק איזה סוג של טיפול ואיזה מטפל מתאימים ביותר עבורך. נבדוק גם מהי התדירות הרצויה לטיפולים. אם יתברר שטיפול אייפק מתאים לך, ננסה גם להעריך את משך הטיפול שידרש. רוב האנשים מסיימים את התהליך בין 5 ל- 20 טיפולים, אם כי יתכן שיהיה צורך ביותר. בכל אופן, הטיפול הנו הוליסטי במהותו, כך שאם אכן יתאים לך, ניתן יהיה לטפל מהיסוד גם באלרגיות, באסתמה, בהתפרצויות הזעם ויתר הקשיים הקיימים. למידע נוסף על השיטה תוכלי לגלוש לאתר www.ipec.co.il . אשלח לך גם חומר במייל. בינתיים שינה ערבה לך וחג שמח... עדי שאנן

11/11/2006 | 19:08 | מאת: קרן

אם אפשר להוסיף גם שכדאי לעשות בדיקות דם שקשורות בבעיות כגון בלותט הטריס+ומונו (מחלת הנשיקה)

26/08/2007 | 10:43 | מאת: ריקי

יש לי חבר ולו ילדה בת 4 (יש לציין שהם עדיין בתהליך גירושים מזה כ8 חודשים) הילדה מתעוררת כמעט כל חצי שעה בבכי וצעקות הסטריה מתוך שינה האם יש רופאים המתמחים במחלה הזאת מה אנו עושים ? יש לציין גם שהיא קמה משינה בבוקר היא קמה מאוד מצוברחת עם בכי וצעקות לפחות חצי שעה עד שהיא ממש מתעוררת

מנהל פורום טיפול בשיטת אייפק