דם בצואה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

22/03/2000 | 19:03 | מאת: סריקה

אני בת 76 , עברתי סרטן בשלפוחית השתן לפני כ- 3 שנים ומאז הכל תקין . לאחרונה הבחנתי בדם טרי בצואה , ולאחר בדיקה התגלה כי יש גם דם סמוי . הייתי רוצה לדעת מהן האפשרויות הגורמות לדם סמוי/ גלוי בצואה. נאמר לי כי ייתכן וזה פוליפים במעיים , או גידולים סרטניים . האם זה יכול להיות טחורים ? מה הטיפול בגידול סרטני/ שפיר אם יש בכלל במעיים . תודה מראש סריקה

28/03/2000 | 02:06 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום. חבל על כל מילה. עלייך לפנות מחר לרופא המשפחה לתאר לו את אשר תיארת כאן ולהתחיל בירור. הבירור כולל: רקטוסקופיה, קולונוסקופיה ויתכן שגם CT אכן דמם ממערכת העיכול חשוד לגידול סרטני אבל אין זה נכון לאמר שזהו הגורם השכיח ביותר. קיימים פוליפים - אותם מגלים וכורטים לא ניתוח אלא בקולונוסקופיה. קיימים סעיפים מדממים (דיוורטיקולוזיס) גם אותם מגלים בקולונוסקופיה ובחוקן בריום. קיימים שינויים עם הזמן של מקלעות כלי דם -אנגיודיספלזיה גם הם נוטים לדמם. שלא לדבר על דמם עקב מחלות דלקתיות או סתם טחורים. בקיצור-מחר להתחיל ברור נ.ב. במדה ואת נתקלת בקשיים בירוקרטיים עקב השביתה לבקש הפנייה לבי"ח - למיון. נ.ב.ב. לבקש דחוף ספירת דם. בהצלחה.

22/04/2000 | 13:06 | מאת: דובי גרינברג

לפני 24 שעות גיליתי דם (הרבה) בצואה. אנין לי כאבים מיוחדים אם כי בתקופה האחרונה חשתי במשהו לא לגמרי תקין בעיכול שלי. מבקש לדעת מהן הסיבות האפשריות לפני הפנייה לרופא.

מנהל פורום כירורגיה