צוואר כואב ותפוס-המשך

דיון מתוך פורום  כירורגיה

29/02/2000 | 19:03 | מאת: שלומית

לד"ר שלומי שלום קראתי בעיון את תשובתך המעמיקה, נכון שכל הצילומים מראים לשימחתנו שאין ממצא מלבד הישור של הצוואר, כלומר אין קימור דבר שהבנתי לכשלעצמו יכול להוות מקור לכאב. אנו הופננו לפיזיוטרפיה ואחרי כל טיפול הילדה ממש כואבת, גם כאן הןסבר לנו שזהו התהליך טבעי, האומנם? בהקשר לענין של האיבחון ...אילו בדיקות ניתן לבצע לשרירים? הדבר לא חדש מאז היותה קטנה היא נראתה זקופה מדי, הדבר במפורש לא נובע מלחץ או מתח, נאמר לנו שהצוואר של הילדה קשה מדי, בקרנו אצל נירולוגית והיא זו שהפנתה אותנו לטיפול הנ"ל, האמת היא שנירוכירורג וגם אורטופד די מסתפקים בעצם יכולתה של הילדה להניע את הצוואר, ולא מתרשמים מעצם הכאב המתמיד, המציק והמגביל. דווקא הנירולוגית איבחנה וראתה שהילדה לא מפנה את הצוואר עד הסוף כנדרש. זאת בעקבות כאבי ראש שהילדה סובלת מהם, גם כן מזה שנים,הנירולוגית אמרה שיש לה שני סוגי כאבי ראש האחד באמת מתאים למיגרנה והשני מתמקד מאחור ויש לה הרושם שבמידה ובעית הצוואר תפתר תתכן הקלה גם בכאבי הראש, וכמו כן בצוואר. האמת שזהו די חוסר אונים כיוון שעל פניו אין שום ממצא ובכל זאת הכאבים לא מרפים. לציין שהילדה פעילה מאוד, לא מוותרת לעצמה בכלום אבל לעיתים קרובות הכאבים גורמים לה ל....השבתה ....מה עושים???. אין לנו ספק שהענין לא חמור מי יודע מה...אבל בכל זאת גם לא תקין. שאלתי האים יתכן נזק בפיזיוטרפיה והאים ניתן לשער מתי אמורה להיות הטבה בעקבות הטיפולים, אני יודעת שקשה לענות, אבל מה שמפחיד אותי הקטע של ההחמרה באמת במידה ולא בדיוק עלו על הבעיה.

01/03/2000 | 00:07 | מאת: ד"ר ישראלית

הי ישנן מספר בדיקות שנוירולוגי יכולים לבצע (במדה ויש צורך)-מדידת פוטנצילי שריר (פעילות חשמלית בשריר. מדידת פוטנציאלי עצב -(לשלול בעיה עצבית). כמו כן יש אפשרות לבצע "ביופסיה מהשריר -שוב במדה ויש צורך... לגבי הפזיותרפיה - הקפידי לבצע במכון מוסמך ועם בקורת של רופא מטל ואז לבטח לא יגרם נזק. לגבי העובדה שכאב שנובע מהצואר יכול להקרין לכאב ראש -זה מדוייק ואין ספק שהנוירולוגית צודקת. אך כפי שאת אומרת ישנו כאב נוסף והגבלה תמידית וזה לא נראה קשור על פניו. בין השאר מכיון שאת מציינת בעיה מוטורית של עצבי/שרירי הצואר ואילו הכאב ראש הינו תחושתי ביסודו. עדיין יתכן שיש קשר.... לגבי התעלמות של רופא אורטופד /נוירוכירורג מהבעיה-חפשי רופא שלא יתעלם... לגבי בעיה רהומטית עדיין בתוקף-לא בטוח שאין איזו שהיא בעיה דלקתית כרונית במפרקי הכתף/צואר שמגבילה התנועה. וכפי שכתבתי קודם-נסי במקביל גם שעורי יציבה למניהם. לגבי השמוש במשככי כאבים -הזהרי המם לחלק מהם תופעותלואי מאוד לא נעימות ואף מסוכנות, הקפידי להתייעץ עם רופא משפחה לגבי שימוש כרוני בתרופות שלומי

מנהל פורום כירורגיה