ניתוח-פיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

06/11/2000 | 16:01 | מאת: טל

שלום אני סובלת כבר שנים מכאבים ודימום בעת יציאות. בחודשים האחרונים המצב הוחרף ובנוסף לכל אלה והתגברות הכאב בעת היציאה ובשעות שאחריה, הופיעה בפי הטבעת גם מעין גבשושית שגדלה בעת עצירות. אתמול ביקרתי אצל כירורג שמייד אמר שמדובר בפיסורה כרונית והפתרון הטוב ביותר הוא ניתוח. שאלתי - האם הגבשושית נובעת מהפיסורה או שאולי יש פספוס באבחנה? האם לא בודקים בדיקות נוספות לפני שמחליטים על ניתוח? מהם הסיכונים שבניתוח?

06/11/2000 | 19:18 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום טל, אכן האבחנה כנראה נכונה על פי תאורך הגבשושית הינה הצתלקות מקומית ואופינית לפיסורה. מציע כי תקראי את המאמר בנושא באתר שלנוhttp://doctors.co.il/surgery/article/229/ הפתרון המומלץ הוא ניתוחי. דר' ויזר

09/11/2000 | 15:19 | מאת: טל

ד"ר ויזר שלום מהו משך ההחלמה (עד להחלמה מלאה) מניתוח כזה? ברצוני להכנס בקרוב להריון, האם זה יפריע לי? האם התופעה יכולה לחזור בזמן ההריון בו בדר"כ מופיעות תופעות דומות?

20/06/2006 | 18:10 | מאת: אילנה טביב זאדה

הובחן אצלי פיסורה שמלווה בדימום וכאב חזק ,ניסיתי משחות נירות מרככי צועה דבר שלא הועיל יש לציין שהאם סובלת ממחלת הקרוהן ושאצלה זה מתבטא בשילשולים ,האם יש קשר בין מחלת הקרוהן לעצירות(עברתי בדיקות שהוכיחו שאין לי את מחלת הקרוהן,כגון:קולונוסקופיה גסטרוסקופיה ופסג'),האם יש טיפול מונע ניתוח לפיסורה?האם הפיסורה עלולה לחזור?האם ההחלמה מהניתוח קשה מבחינת כאב?

08/11/2000 | 22:49 | מאת: נתן

טל שלום כמוך גם אני יום אחד ולאחר הרבה עינויים התייצבתי אצל רופא לבדיקה, שפסק באופן מיידי, יש פיסורה וצריך ניתוח. אז ככה " ל א ח י י ב " יש דרך טיפול ללא ניתוח והינו מאוד יעילה. רופא מומחה נתן לי את הטיפול הבא שמאוד הצליח, ומנע ניתוח. כיום אין לי בעיה, וכל זאת ללא ניתוח. שם הרופא ד"ר זיו יחיאל והוא מטפל גם במסגרת קופ"ח מכבי ברחוב גיבורי החייל 1 קומה ראשונה חדר 203 בעיר יבנה. (מרפאת מכבי) את חייבת לפנות אליו לפני הניתוח בהצלחה נתן טל כתב/ה: > > שלום > אני סובלת כבר שנים מכאבים ודימום בעת יציאות. בחודשים האחרונים > המצב הוחרף ובנוסף לכל אלה והתגברות הכאב בעת היציאה ובשעות > שאחריה, הופיעה בפי הטבעת גם מעין גבשושית שגדלה בעת עצירות. > אתמול ביקרתי אצל כירורג שמייד אמר שמדובר בפיסורה כרונית והפתרון > הטוב ביותר הוא ניתוח. > שאלתי - האם הגבשושית נובעת מהפיסורה או שאולי יש פספוס באבחנה? > האם לא בודקים בדיקות נוספות לפני שמחליטים על ניתוח? > מהם הסיכונים שבניתוח?

09/11/2000 | 15:13 | מאת: טל

נתן שלום על איזה טיפול מדובר? מהו תחום ההתמחות של אותו רופא?

21/11/2000 | 17:55 | מאת: אחת

כדאי לך להתקין בשירותים ברז מים חמים קרים, כדי לשטוף את הגוף אחרי יציאהזה מונע את הזיהום, חוץ מזה אם תעשי חוקנים יום יום תקופה של 20 יום , גם תתנקי, וגם הפיסורה תתרפא, אפשר להשתמש במשחות משככות כאבים, אבל לא יהיה בזה הרבה צורך. כדאי גם להשתדל לא לאכול מזון עוצר.

17/11/2006 | 15:53 | מאת: אבי

שלום: לפי חוות דעת של כירורג אני צריך לעבור ניתוח פיסורה. אני מת מפחד בגלל המקום הלא סימפטי. האם אתה יכול להרגיע אותי קצת בקשר לניתוח, והאם יש לך איזה רעיון אצל מי לעשות.

מנהל פורום כירורגיה