מעיים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

19/09/2000 | 15:49 | מאת: sharona

שלום רב, אני בחורה בת 25. מאז ומעולם סבלתי מרגישות בבטן, אך כל הבדיקות שעברתי-צילומי קיבה, CT, MRI, גסטרוסקופיה וצילום מעי דק - תקינות. בשנתיים האחרונות החלו להופיע התקפי כאבי בטן עזים ועוויתיים המרוכזים בצידי הבטן העליונה, מלווים בשלשולים רבים מימיים מאוד וצהובים. ההתקף נמשך כלילה. ברוב הפעמים הובהלתי למיון שם קיבלתי אינפוזיה של נוזלים עקב השלשולים הרבים. לעיתים רחוקות ההתקפים היו מלווים בחום נמוך אך ברוב המקרים ספירת כדוריות הדם הלבנות היתה גבוהה. רופא הגסטרו העלה חשש ל-FMF וביקש שאבצע גם קולונוסקופיה, בדיקה ממנה אני חוששת מאוד ולכן לא ביצעתי אותה כדי לשלול קרון. אבקש לדעת מה הסבירות שמדובר באחת משתי המחלות, ומידע על FMF. בתודה מראש שרונה.

19/09/2000 | 18:06 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום שרונה, צר לי על סיבלך, הברור שעברת הוא מקיף אך ללא בדיקת הגסטרוסקופיה והקולונוסקופיה לא תוכלי להתקדם ולקבל אולי טיפול שימנע את ההתקפים. לגבי מחלת קרוהן ראי את המאמר שפורסם באתר שלנו: http://www.doctors.co.il/surgery/article/235/ מחלת ה - Famillial Mediterenian Fever היא מחלה של הסרוזה - הקרומים העוטפים את המעי, קרומי פרקים וכד' כדי להוכיח מחלה זו יש לקחת דגימת רקמה והדבר נעשה בניתוח או בעזרת בדיקה אנדוסקופית. אני ממליץ כי תתיעצי ותקבלי את עצת רופאי הגסטרו לסיים את הברור ולקבל טיפול מתאים. בהצלחה דר' ויזר

20/09/2000 | 17:07 | מאת: sharona

תודה על תשובתך המהירה! (כעת עליי לאזור אומץ...)

21/09/2000 | 03:57 | מאת: גולש

שלום תוכלי לקבל הסבר נוסף וגם פרטים על עמותה בתא אי מייל שלך.

מנהל פורום כירורגיה