שערה הפוכה בבטן - בן 27 - הימנעות מניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה

29/08/2016 | 21:04 | מאת: שחר

אני בן 27. לפני כחצי שנה התחילו הפרשות מהטבור עם ריח רע. לאחר כחודש אובחנה גם גרנולומה בטבור. תחילה נאמר לי כי זהו שייר טבורי ואין מה לעשות. לאחר אבחנה שניה אובחן כי זוהי שערה הפוכה (לפני מספר שנים עברתי שני ניתוחים של שערה הפוכה בעצם הזנב). על מנת להימנע מניתוח אמרו לי לגלח את השערות ולחטא פעמיים ביום אחרי מקלחת עם פולידין\יוד ומשחת סינטומיצין למרוח כמה שעמוק. לאחר כשבועיים המצב אכן השתפר ולא מעט שערות יצאו וגם האודם נעלם וההפרשות הופסקו. האומנם הגרנולומה עדיין נשארה וניכר כי ישנן 2 גרנולונמות כעת. איך אפשר להעלים אותן? האם ייעלמו לבד? לצורך העניין אמרו לי כי הטיפול ייקח הרבה זמן.

01/09/2016 | 11:33 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום שחר . קשה לי לענות לך . יתכן ויהייה צורך בניקוי עמוק יותר של הטבור

מנהל פורום כירורגיה