מפרצת

דיון מתוך פורום  כירורגיה

25/01/2000 | 14:22 | מאת: איריס

ד"ר שלומי שלום! 25.1.00 רוב תודות לך על תשובתך המעמיקה, שמחה אני לבשר לך שאתמול ילדתי עברה c.t אנגיו מוחי שתשובתו תקינה. יחד עם זאת דאגותינו לא תמו כיוון שבמקביל נערך לה MRI גבי וזאת כיוון שהילדה מזה זמן מתלוננת על כאבי ראש צוואר ולאחרונה גם גב. הילדה מוכרת כסובלת ממגרנות קשות מילדות (זו הסיבה שנערך לה c.t מוח שבתחילה התעורר בו החשד למפרצת ואתמול הוכח באנגיו שאינו קיים, גם שעדיין לא הגענו לנירוכירורג אני תקווה שאכן התוצאה נכונה. אין לי ספק שאנו נגיע לרוםא במהרה אולם יחד אים זאת תרצה לי לשאול לגבי הממצא של הMRI שאומר שהממצא מתאים ל" סירינקס " בתוך חוט השידרה, הנמשך מגובה D5-D7 כשאין צביעה פתלוגית ע"י גדולניום. 1.ממה נובע הדבר בהתחשב בגילה הצעיר של הילדה? 2.מהן ההשלכות לעתיד האם בהכרח שהדבר יחמיר או יכול להשאר כך? 3.האם יש קשר בין כאבי הצוואר והראש לדבר? הילדה מדווחת שהכאב לעיתים מתחיל בגב ועולה למעלה. 4.האם יש מקום להגבלת הפעילות הספורטיבית שלה? 5.האם יש חובה לגשת לנירוכירורג של ילדים בלבד? הילדה בת 15. אין לי ספק שהרופא המטפל יוכל לתת את כל התשובות אך כידוע לך מרגע הפניה ועד וקבלה הדבר עורך זמן מה ובמצבי זה נראה לי נצח אודה לך אם תוכל ליידע אותי בנושא ולענות לשאלותי על מנת שאוכל ולו במעט להרגע. המון תודה אתה מאוד אדיב איריס

25/01/2000 | 23:09 | מאת: ד"ר ישראלית

איריס שלום גם לי רווח. קראתי קודם את מכתבך ה"שלישי" ורק אח"כ את השני. התחום הרפואי שמתמחה בבעיות "חוט השדרה" גם הוא נוירוכירורגיה (לעיתים גם אורטופדים המתמחים בניתוחי גב עוסקים בכך). באם גילה של בתך הינו 15 אין משמעות לרופא מומחה לנוירוכירורגית ילדים. צר לי אבל אין בידי לסייע לך לגבי ה MRI . אי לכך גם לא אוכל לייעץ לך לגבי פעילות גופנית. גודוליניום הינו חומר "ניגוד" שמשתמשים בו ב MRI, והוא נקלט ברקמות שונות בעיקר במצבים פתולוגים (חולנים) העובדה שאין קליטת גדוליניום פתולוגית הינה פיסת מידע מעודדת. לסיכום איריס מעניין לעניין לאותו עניין... גשי לנוירוכירורג, הפעם הדחיפות קטנה יותר... שלומי

מנהל פורום כירורגיה