בקע טבורי לאחר לידה שלישית

דיון מתוך פורום  כירורגיה

15/09/2017 | 10:15 | מאת: יעלי

שלום ד"ר, אני חודש אחרי לידה שלישית. רופא כירורג איבחן בקע בטבור (יש לי כאבים בטבור ומסביב לו , ובהריון האחרון הטבור בלט החוצה ונכנס לאחר הלידה). הוא רק הפנה אותי לאולטראסאונד ואמר שאין מה לחזור אליו אלא אם אני רוצה ניתוח,ושזה תלוי בכאב שלי. אני ממש לא מעוניינת בניתוח מן הסתם....אך נותרתי עם מספר שאלות: 1. יש לי תינוק ששוקל 12 קילו, תינוקת שרק נולדה וילדה בת 4. האם מותר לי להרים אותם? 2. האם מותר פעילות גופנית?אני רוצה להירשם לשיעור זומבה וחיזוק רצפת האגן,זה אפשרי? 3. מה המגבלות שלי בחיי היום יום? 4. מתכננת הריון נוסף מתישהו בעתיד. האם זה אפשרי לעבור שוב הריון מבלי לנתח? תודה

ההתוויות לניתוח בבקע בטבור הם גודל הבקע, הפרעות וסימפטומים שגורם וכן גם סיבות אסטטיטת. מרבית האנשים אינם ששים אלי ניתוח מאידך אם בקע מפריע או מכביל בפעילות יום חומית שגרתית יש מקום לנתח ולתקן הריון הוא אחת הסיבות להופעה/גדילה של בקע שנה טובה

מנהל פורום כירורגיה