אין לנו דרך לעזור לך!!!

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

18/02/2007 | 23:44 | מאת: כיוון חדש

שלום רציתי לספר על חויה לא נעימה שעברתי, הגעתי לפגישת התרשמות אצל פסיכולוג בקופ"ח סיפרתי לו על הקשיים בזהות המינית ועל הצורך בקבלת עזרה בנושא זה. הפסיכולוג הממיין אמר שהוא יתייעץ עם גורמים נוספים ויחזור אלי, היום קיבלתי טלפון שהטיפול שאני אמור לקבל לא מתאים למסגרת הקופה. למה??? הפסיכולוג טען בפגישה שאין ברשות הקופה פסיכולוג גיי פרנדלי שיכול לסייע בנושא זה. אז הסברתי לו שאני לא מבקש פסיכולוג גיי פרדלי אלא פסיכולוג רגיל שישמע וינסה להבין. לאחר התשובה שקיבלתי היום שהקופה לא מוכנה לתת לי פסיכולוג שינסה לפתור את בעייתי התייאשתי...... לאחרונה אני שומע על מקרים קשים של נערים וגברים יותר בוגרים שזקוקים לעזרה ולצערי הדלתות לא ממש נפתחות פרט לטיפול במחיר מלא שלהרבה מאיתנו אין את הסכום לשלם. אין גוף שניתן לפנות באנונימיות ולהתייעץ, האגודות הבית הפתוח וכו' לא נותנים מענה לצורך לאוזן קשבת הם מוכנים לממן טיפול חד פעמי .וקבוצות שיותר מתבטלות מאשר מתקיימות. כמעט כל אחד מאיתנו זקוק לדבר להתייעץ לקבל חיזוקים ולצערי אין הרבה גופים שמוכנים לתת מענה לנושא.

19/02/2007 | 01:03 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום כיוון חדש, מצער מאוד לשמוע שזו ההתייחסות בקופ"ח. האמירה הזו היא אפילו לא "פוליטקלי קורקט" והיא למעשה אפליה לכל דבר. הרי לא ביקשת פסיכולוג שמתמחה בטיפול בהומוסקסואלים, אלא פסיכולוג גיי-פרנדלי, כלומר, ידידותי לגייז, כזה שאינו רואה בהומוסקסואליות הפרעה נפשית ואם נאמר לך שאין חיה כזו בקופ"ח, יש כאן אפילו case משפטי לאפליה נגד הומוסקסואלים, כלומר, חוסר יכולת או רצון לתת לך את הטיפול המגיע לך רק בגלל שאתה גיי. במישור המיידי יותר כדאי לדעת שבאופן כללי, טיפול פסיכולוגי במסגרת קופ"ח ניתן לרוב במסגרת הביטוח המשלים. אמנם לא מדובר בטיפול חינמי לחלוטין, אלא בטיפול מסובסד באופן משמעותי ואז אתה יכול לבחור מטפל מתוך רשימת המטפלים הנמצאים בהסדר עם קופ"ח. אפשרות נוספת שעומדת בפניך היא לפנות לפסיכיאטר בקופ"ח ולומר לו שהואיל ונאמר לך שלא ניתן לספק לך טיפול פסיכולוגי במסגרת הקופה, אתה מבקש הפניה (טופס 17) למרפאת חוץ פסיכיאטרית בבי"ח כללי. כך או כך, מגיע לך טיפול פסיכולוגי ע"י מטפל גיי-פרנדלי (קרי: כזה שאינו רואה בהומוסקסואליות הפרעה נפשית) במימון הקופה: או טיפול מסובסד במסגרת הביטוח המשלים, או טיפול בשירותי בריאות הנפש של הקופה עצמה או במרפאת חוץ פסיכיאטרית בבי"ח כללי במימון הקופה (טופס 17) וכאן אתה צריך לגלות אסרטיביות ועקביות או לחילופין להתלונן במשרד הבריאות על הקופה שלך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

26/02/2007 | 11:46 | מאת: אלעד

לדעתי, במקביל לדרכים העקיפות המצויינות שד"ר רובינשטיין הציע, עליך להתלונן על הרופא בפני המחלקה לפניות הציבור בקופת החולים, ובמידה שזה לא מועיל - גם למשרד הבריאות. אם הדברים אכן התרחשו כפי שתיארת אותם, הרי שמדובר באפליה לשמה. שיהיה בהצלחה... אלעד.

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים