שאלת הגדרה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

03/01/2007 | 13:10 | מאת: ארז

שלום! השאלה שלי - מה הגורם לנטייה ההומו-לסבית? הסביבה או התורשה? נערה שאני מכיר החלה ביחסים לסביים לפני כמה חודשים ונראה שהדבר החל מתוך צורך באהבה (לאחר פרידה מחבר שגרה איתו 4 שנים) וסקרנות. משיחות שאנו מקיימים אני מביע דעה ומזהיר שלכל דבר ניתן להתרגל והדבר נעשה חלק ממך לבסוף. האם זה נכון? למען ההגינות ראוי לציין שמאז ומעולם היא הייתה "תום-בוי" כזאת, אחת שמטפסת על עצים משחקת כדורסל, דברים שלילדות הם חריגים, אולי זה מראה על היותה לסבית מבטן..? אודה על העזרה וההכונה. ארז

03/01/2007 | 19:01 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ארז, אין תשובה חד-משמעית לשאלה אם הגורם למכוונות חד-מינית הוא תורשתי או סביבתי. חוקרים רבים (רובם, אם לא כולם, גברים הומוסקסואלים בעצמם) בודקים את הנושא מבחינה גנטית, הורמונאלית ומוחית ועדיין אין הסבר ביולוגי מניח את הדעת. יתר על כן, רוב המחקרים נערכו על גברים ולא על נשים. קשה לי להאמין שהנטייה המינית הנערה נוצרה אך ורק מתוך סקרנות והפכה להיות הרגל. סביר יותר להניח שהפוטנציאל לנטייה היה קיים זמן רב ויצא מן הכוח אל הפועל בשלב מסוים. בין אם הסיבה לנטייה מולדת ובין אם היא נרכשת, לא ניתן להכחיד את הנטייה עצמה וגם לא לבחור בה. במידה והיא נמשכת לבני שני המינים טווח הבחירה שלה לגבי התנהגותה המינית ואורח חייה רחב יותר. אינני חושב שיש לך וצריכה להיות לך איזו השפעה עליה בנושא. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

05/01/2007 | 08:32 | מאת: ש'

מהי הגדרת ה- DSM העדכנית לטרנסג'נדרז? מדוע הטרנסג'נדרז עדיין נחשבת להפרעה נפשית? האם זה רק עניין של זמן עד שגם הטרנסג'נדרז ייחשבו לנורמליים?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים