aidsphobia

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

04/08/2005 | 12:44 | מאת: someone

ד"ר גידי רובינשטיין שלום רב, קראתי את המאמר שלך על איידסופוביה ונראה לי כי אני סובלת מהחרדה הזו כבר המון זמן. אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי כבר שנתיים. הפחד מאיידס החל לעלות בי כאשר התחלתי לקיים יחסי מין (עם גברים סטרייטים כמובן) האם יכול להיות שהפחד מאיידס נובע מהעובדה כי הייתי חרדית בעבר וכל מה שהתקשר למין היה בגדר אסור ומטיל אשמה נוראית ? נבדקתי שוב השבוע, עדיין לא היו תוצאות (הפחד שלי הוא דווקא רציונלי, שכבתי בלי קונדום עם 2 אנשים). ברגע שהחרדה הזו עולה בי היא משתקת אותי, אני לא מסוגלת לחשוב על העתיד כי מבחינתי אם נדבקתי, אין סיכוי שאחיה וארצה לחיות ולכן כאשר החרדה הזו עולה בי , אני מתה מהלכת. מתה, פשוט מתה. עולות במוחי מחשבות כאלו שאני מוכנה לסבול הכל , כל מחלה רק לא איידס, איידס יהרוג אותי ואני אמות לפני שהוא יהרוג אותי. אמרתי בליבי שגם אם אקבל תוצאות שליליות אני עדיין אחשוש שבטח לא עבר זמן, או שהנוגדנים עדיין לא הופיעו? מה אעשה? איך אני פותרת את החרדה הזו?? חוץ מלהיות אחראית ביותר, שאת זה כבר למדתי. אנא, ייעץ דרך שבה אוכל להשתחרר מהחרדה הזו (ועדיין לקיים יחסי מין, כי בא לי לא לעשות כלום על מנת להשתחרר ממנה). אני כבויה כשאני נמצאת בחרדה הזו. אין לי טעם לחיים.

10/08/2005 | 17:49 | מאת: אני

סוף מעשה במחשבה תחילה - וכל עוד לא תפסיקי אחת ולתמיד לקיים סקס ללא אמצעי הגנה מתאימים - לא תוכלי לעולם להשתחרר מהחרדה. כל עוד תחליפי בני זוג בתדירות גבוהה ותקיימי יחסי מין ללא קונדום - אין שום סיכוי שהחרדה תיעלם. ובעצם האקט הזה שלך מזכיר משחק ברולטה רוסית.

15/08/2005 | 14:58 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לך, איידספוביה, חרדה מוגזמת ולא מציאותית מאיידס, היא מקרה פרטי של היפוכונדרייה ומחקרים אכן מצביעים על כך שהיא מופיעה בשכיחות רבה יותר אצל אנשים בעלי עמדות שמרניות בנושאים מיניים. במקרים של הומוסקסואלים בהחלט ייתכן שהאיידספוביה תופיע (בצירוף גורמים נוספים כגון קבלת תשומת-לב מיוחדת בזמן מחלות בילדות או דאגנות קיצונית של ההורים בקשר למחלות ילדיהם) על רקע חוסר יכולת להשלים עם הנטייה המינית ואילו במקרה שלך, כחרדית לשעבר, זו בהחלט יכולה להיות תגובה ליחסי מין הנובעת מהעמדות הדתיות השמרניות עליהן גדלת. המלצתי היא לשקול הוספת טיפול תרופתי אנטי-אובססיבי המעכב ספיגה חוזרת של סרוטונין במוח (SSRI) על הטיפול הפסיכולוגי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים