מה יהיה איתי בסוף?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

30/10/2006 | 15:32 | מאת: צעיר מיואש מהחיים

האם יש פיתרון לא להיות הומו? אני לא מאושר מזה וזה הורס לי את החיים נורא קשה אין לי חברים אין לי חיי חברה... זה רק אני ועצמי אני רוצה ילדים משפחה משהו נורמלי... וכן אני רואה את הנטייה לגברים כסטייה אבל לא כמשהו רע כל אחד יהיה איפה שטוב לו אבל אם אני כזה האם אפשר להשתנות??? ממתין לתשובה בבקשה זה נורא חשוב לי

31/10/2006 | 14:30 | מאת: מיכאל

שלום בן אדם ד"ר רובינשטיין כנראה לא יוכל לענות בזמן הקרוב אז אני אנסה. תראה, אתה צריך לעשות אבחנה בין שני דברים: הנטייה שלך והבדידות שלך. משום מה אתה קושר את שניהם יחד, כלומר שהנטייה היא הסיבה לבדידות. את הנטייה אי אפשר לשנות לפי עמדת חלק הארי מהפסיכולוגים והפסיכיאטרים. לגבי הבדידות והרצון במשפחה. רוב ההומואים שאני מכיר ממש לא בודדים, אלא מוקפים בהרבה חברים, שמהווים מעין תחליף למשפחה, שחסרה להם. אנשים בגילאי שלושים ומעלה בדרך כלל מתמקדים במשפחה שלהם, ופחות ופחות מנהלים קשרים עם חברים, אצל הומואים זה אחרת. מעבר לזה, אפשר להקים משפחה גם אם אתה הומו, אבל זו בדרך כלל משפחה אלטרנטיבית. לדוגמה, לגדל ילדים יחד עם אשה שלא מעוניינת במגורים וקשר הדוק עם גבר כדי להביא ילדים אבל רוצה בכל זאת שלילד יהיה אבא. אם זה בגלל שהיא בעצמה לסבית, או בגלל שמסיבות אחרות היא מעדיפה לא לגור עם גבר. ללסביות בקטע הזה יותר קל, כי יש להן הרבה דרכים להיכנס להיריון כיום גם בלי להזדקק לגבר. הומואים צריכים להתאמץ יותר. בקיצור- החיים לא קלים, אבל הבדידות היא ממש לא גזירת גורל. יכול להיות שטיפול פסיכולוגי אצל מטפל שרינק פרינדלי יעזור לך. שווה לך לנסות. בברכה מיכאל

03/11/2006 | 13:42 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום צעיר, הואיל ואתה צעיר, אינך מכיר מספיק את החיים כדי להיות מיואש מהם. נטייה מינית הומוסקסואלית אינה עניין של בחירה ואינה ניתנת לשינוי. היא, ללא ספק, סטייה במובן הסטטיסטי של המילה, אך אינה נחשבת הפרעה נפשית. אני מבין את רצונך להקים משפחה מסורתית קונבנציונאלית. על כך כולנו גדלנו ולכך כולנו חונכנו. אני מבין גם את הבדידות שלך כרגע, כשאתה נאלץ להתמודד לבד עם משיכתך המינית. הייתי מציע לך להצטרף לאחת מקבוצות התמיכה לנוער או לצעירים הפועלות במסגרת אגודת ההומואים והלסביות כדי לפגוש צעירים במצבך ולדעת שאינך לבד. זה, ללא ספק, יפחית את תחושת הבדידות. אינני ממעיט בערכם של הקשיים הניצבים בפני הומוסקסואלים, אך לעיתים קרובות דווקא קשיים אלה מחשלים אותם ומשפרים את הסתגלותם החברתית ובריאותם הנפשית, גם לפי עדויות מחקריות. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים