טרנסקסואלים

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

17/10/2006 | 12:10 | מאת: דנדוש

שלום. הנני בחור דתי אבל לא אני הבעיה.יש לי ידידה דתיה גם היא-שהיא פשוט רוצה להיות בן!כל חייה הייתה בן-מגיל חמש היא אומרת שתמיד הייתה משחקת כדורגל ושנואת בובות,משחקת עם הבנים וכו'.אחרי שאני גיליתי את זה היא אמרה "תודה לאל".היא אוהבת איפה שהיא נמצאת אבל מרגישה שזה לא טוב וזה אסור לה מבחינת התורה. היא נמשכת אחרי בנות וכו'-אבל לא מגדירה עצמה כלסבית.ממאמרים מעטים שקראתי אני מבין שכמעט ואין אפשרות לשנות את הבעיה הזו.אני יודע שהיא לא תעשה ניתוח לשינוי מין-וזה גם לא רלוונטי-כי היא דתיה.אבל היא רוצה להשתנות-להניות בת לכל דבר. שאלתי היא: האם יש אפשרות של טיפול פסיכולוגי,נפשי,הורמונלי (אולי יש לה יותר מידי טסטוסטורון בגוף,לא יודע).או שפשוט היא תחיה ככה כל חייה-תתחתן או תחיה עם אשה וזהו. סליחה על המגילה אבל זה כואב לדעת את זה.אשמח אם תענו בהקדם. תודה מראש על הכל.ויישר כח. דניאל

17/10/2006 | 14:55 | מאת: צוות האתר
שלום דנדוש, קשה מספיק להיות הומוסקסואל, יותר מזה להיות הומוסקסואל דתי ולהיות דתי וגם לחוש שאת לא נמצאת בתוך הגוף המתאים לך זה באמת תסכול בלתי אפשרי כמעט שגורר קונפליקטים רגשיים קשים ודיסונאנס קוגניטיבי. מניסיוני בטיפול בהומוסקסואלים דתיים, אני יכול להעיד שחלקם עזבו את הדת (במובן המקובל של קיום מצוות מעשיות) וחלקם מצאו פתרונות יצירתיים ועשו התאמות מהתאמות שונות, רגשיות, קוגניטיביות והתנהגותיות כדי ליישב את הקונפליקט. השאלה מה משקל הדת, הדתיות וקיום המצוות המעשיות בחייה של ידידתך. נראה לי שגם יחסה למשיכתה לנשים נגוע בהומופוביה עצמית, הנובעת כנראה מהאמונה הדתית. על כל פנים, כמו בהרבה נושאים אחרים בחיים, עושים פשרות למיניהן - במקרה הזה, אולי חלק מהפתרון יהיה התגמשות מסוימת באמונה הדתית וויתור על חלק מהפנטזיה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים