המשקל כגורם משפיע ביצירת קשרים...........

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

18/09/2006 | 09:39 | מאת: עניין של זמן

שלום ד"ר רובינשטיין רציתי להעלות נושא מאוד חשוב לדעתי ,בעבר ראיתי שכתבת על כך מאמר שלם אבל בכל זאת אני מעוניין להתיחס לדברים הבאים: נכנסתי לאתר מאוד פופלרי וראיתי את הפרסום הבא: "רוצה לפגוש את אהבת חייך,אבל תקוע עם קילוגרים מיותרים?!" כמובן שזה פרסומת לדיאטה שאולי באמת יכולה להשפיע על חלק מהאוכלוסייה. כמובן שכל המתחסדים יגידו שזה שטויות משנה נפש האדם ולא החיצוניות אבל בוא נהיה ריאליים ונדבר בגובה העיניים. המפגש הראשוני הרושם הראשוני שאנו נתקלים בו הוא המראה של האדם אותו אנחנו פוגשים.משיכה מינית .(תמונה ,ישר מבקשים לשלוח תמונה), ברגע שהאדם לא ימצא חן בעיננו,אנו לא נמשיך ונפתח איתו שיחה ולא ננסה להכיר את האופי הכובש שלו.....,למה? כי הוא לא מושך אותנו במראה,ככה תמיד זה עבד. ברגע שאין את המשיכה הבסיסית מאוד קשה לפתח קשר עם אדם גם שאולי אופיו הכי מקסים בעולם. בד"כ אנשים לא מנסים להכיר בכלל אדם שלא מושך אותם ושמים ישר איקס . ברגע שאדם נראה טוב הוא מרגיש טוב,מתלבש יפה,יש לו בטחון עצמי יותר גבוה דבר שמשודר החוצה .וזה יכול לפתוח לו דלתות נוספות,להכיר יותר גברים. לפי נסיון שלי אני יודע ,המראה הוא תופס מרכיב מאודדדדד רציני בבנית מערכת יחסים קצרה או ארוכה, אולי זה שטחי אבל זה מה שכולנו רוצים,אדם שימשוך אותנו במראה ואחר כך לצערי מתחילים להסתכל על האופי,לדעת רבים אופי ניתן לשנות "נזרום עם האופי" העיקר שהאדם יראה טוב......,(זו לא תפיסה לא נכונה, לצערי זה מה שהולך היום,וגם אם לא נדבר על זה ונגיד שזה שטחי ,זול עדיין בעולמנו זה מה שתופס) תקבל הצעות יותר ברגע שתראה טוב....... במיוחד שהמודל בקהילת הגייז הוא המראה החיצוני המושקע,חדרי כושר פיתוח הגוף המראה הוא גורם מאוד מרכזי לצערי או לא לצערי בעולם הזה. אז ברגע שמישהו יגיד לי אני מסתכל על האישיות ולא על המראה,אני ידע שזה די בולשיט כולנו רוצים להיות בחברת אנשים מושכים,לגבי האופי........., כן זה חשוב אבל זה תופס מקום שני .

19/09/2006 | 11:32 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לך, אני לא ממעיט בערכו של המראה החיצוני, אלא כאשר מדובר באתרי הכרויות ובפגישות עיוורות המשקל הניתן למראה הזה יוצא מכל פרופורציות והופך לבלעדי. אם, למשל, אתה מכיר בחור שמושך אותך באופן בינוני בסביבה טבעית כמו כיתת לימוד או סביבת עבודה ותוך כדי הכרות מסתבר לך שהוא אדם כריזמאטי ומקסים, המראה החיצוני ייכנס לתוך הקשר אחר וישתקלל בצורה שונה. עודף משקף הוא נושא בפני עצמו. במאמר שהזכרת http://giditherapy.com/shrink-friendly/a21.html מדווח על מחקר שבו נידונה התופעה בהקשר של תפקידי מגדר ונמצא שגייז מתייחסים לעודף משקל יותר כמו נשים מאשר כמו גברים סטרייטים. זווית אחרת ממנה ניתן לראות כי המראה החיצוני אינו חייב להיות חזות הכול תהייה אם נסתכל על זוגות גברים: יש חתיכים מהממים שנשארים לבד כל חייהם ואילו יש זוגות המורכבים מבן זוג אטרקטיבי ובן זוג הרבה פחות אטרקטיבי וכן זוגות המורכבים משני בני זוג שלפי רוב הקריטריונים היו נחשבים לא אטרקטיביים. כמובן שברמת הפרט, אני סבור שכל אדם צריך לעשות את המקסימום כדי להפחית את משקלו, מבחינה בריאותית וגם אסתטית, אך אנו יודעים שזו לא משימה פשוטה ותעשיית הדיאטות והניתוחים הפלסטיים מנצלות זאת עד השקל האחרון. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים