כיצד בוחרים מטפל טוב ואמין

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

11/09/2006 | 17:46 | מאת: איתי

ד"ר רובינשטיין שלום רב, אני מביט בפורום שלך לעיתים קרובות ורואה שכמעט תמיד אתה ממליץ להתחיל טיפול אצל מטפל. כיצד ניתן לבחור טיפול שיתאים אישית לי, וכיצד אוכל לבחור מטפל שאני יודע שקירבתו המקצועית הא תחום הדו מיניות? כמה צריך לעלות טיפול כזה? וכיצד ניתן להוזיל עלויות? (סטודנטים, קופ"ח, וכו') אודה לך על כל תשובה שלא תהיה איתי

12/09/2006 | 10:36 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום איתי, מטפל מתאים הוא מטפל שהקשר איתו טוב. פירושו של דבר, שמטפל מסוים יכול להתאים למטופל זה אך לא למטופל אחר ולהפך. מחקרים מצביעים על כך שהגורם החזק ביותר המנבא הצלחה בטיפול הוא הדימיון בין המטפל למטופל, אשר מאפשר להם ליצור ברית טיפולית. ממצאים דומים עולים מתחום המחקר על הצלחת חיי נישואין: גם שם ככל שבני הזוג היו דומים במה שיותר משתנים, הנישואין נמשכו יותר זמן והם היו יותר שבעי רצון מהנישואין. ובעצם, ההתאמה בין המטפל למטופל היא סוג של "שידוך" וכמו בכל "שידוך" אנו יודעים אם הוא הצליח רק בדיעבד. בעניין הזה אין לי עיצה חכמה יותר מאשר ניסוי וטעייה. אם אתה מרגיש שהמטפל אינו מבין לרוחך נסה מטפל אחר, כל עוד לא מדובר בדפוס החוזר על עצמו. אני מאמין שרוב המטפלים בימינו הם גיי-פרנדלי במידה זו או אחרת, אולי הצעירים שבהם יותר מהדור המבוגר ממש. אין תחום התמחות פורמאלי של טיפול בגייז או בביסקסואלים. שעה טיפולית בשוק הפרטי סובבת סביב 300-400 ש"ח ויותר. במסגרת הביטוחים המשלימים של קופות החולים השונות ניתן לקבל טיפול מוגבל בזמן בסכום ממוצע של 150 ש"ח לשעה טיפולית. מבלי לציין שמות של קופות חולים ספציפיות, קיימים הבדלי רמה בין המטפלים העובדים בהסדר זה. יש קופות שבהן קשה מאוד למטפלים להיכנס לרשימת המטפלים ויש קופות שבהן קל יחסית להתקבל והן מקבלות גם מתמחים. באוניברסיטה העברית, בטכניון ובאוניברסיטת בר-אילן קיימים שירותי ייעוץ פסיכולוגי לסטודנט ברמה סבירה ביותר ובמחירים מסובסדים עד סמליים. חלק גדול מהמטפלים במרכזים אלה הם מתמחים, אך הם עובדים בפיקוח אנשי צוות בכירים. קיימות גם מרפאות קהילתיות לבריאות הנפש, שם הטיפול ניתן במחיר סמלי כמעט, אך יש רשימת המתנה ארוכה מאוד ורוב המטפלים הם מתמחים ואפילו סטודנטים המתחלפים כל שנת לימודים אקדמית. בכמה מרכזים רפואיים רגילים (למשל, הדסה עין-כרם בירושלים או איכילוב בת"א) ניתן לקבל טיפול סביר פלוס כנגד הצגת טופס 17 מקופ"ח. קשה יותר להשיג את הטופס משירותי בריאות כללית, להם יש מרפאות ציבוריות משלהן, וקל יותר להשיגו מקופות החולים האחרות (בעיקר "מכבי"). בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים