האם נטיות טרנסקסואליות נשארות לאורך החיים?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

02/09/2006 | 22:09 | מאת: מת להיות בת

יש מחקרים רבים שמצביעים על כך שנטיות הומוסקסואליות, לא נעלמות במהלך החיים. האם יש מחקרים שמצביעים מה קורה לנטיות טרנסקסואליות ? סכה' אם עושים שינוי אין דרך חזרה, בניגוד להומואים שיכולים (במידה והם מרגישים שזה נכון להם) להחליט לחיות עם בחורה. דבר נוסף, האם יש פורום , כמו פורום זה, שמתמחה בייעוץ לטרנסג'נדרס? תודה

03/09/2006 | 03:13 | מאת: מיכאל

היי כמובן שאין לי מושג באופן מקצועי או משהו כזה, אבל אני מכיר כמה גברים, שלא עשו ניתוח, ופשוט נהנים להופיע בבגדי נשים כדראג קווינס. כלומר אתה יכול לשחק עם הרצון שלך להיות אשה ולא ממש לעשות את כל הדרך בכיוון הזה, שאז אין אפשרות חזרה. נו, טוב, מן הסתם העלית את האפשרות הזו בדעתך. לא יודע, לי איכשהוא שינויים דרסטיים פלסטיים או הורמונליים כמו להפוך מגבר לאישה, נראים לי כיכולים להיות מאוד בעייתיים. כמובן, שאם בן אדם בטוח שהוא נולד בגוף הלא נכון, והוא לא רואה שום אפשרות אחרת אלא להיהפך לאשה אז זה שווה את זה, אבל אם אתה עוד מתלבט נראה לי ששווה לקחת דרך ביניים. מובן שאני לא איש מקצוע, ולא באמת יודע מה ליעץ לך. אגב, ניסית את זה? להופיע בדראג? או סתם לצאת לבוש כמו אישה? תרגיש טוב מיכאל

03/09/2006 | 12:30 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מת להיות בת, לא ידועים לי מקרים שנטיות טראנסקסואליות השתנו לאורך החיים, אם כי מאחר והניתוח לשינוי מין כה קשה ומסובך מבחינה פיזיולוגית ופסיכולוגית כאחת, רוב בעלי הנטיות הללו אינם עוברים אותו. חלק גדול מאוד מוצא אפשרויות ביטוי חלקיות ופחות דרסטיות לממש את החלק המיני, אם זה בהקצנת התפקיד המיני הפסיבי ביחסי מין הומוסקסואליים ואם זה בלבישת בגדי נשים במסגרת המיועדת לכך, כגון מופעי דראג, לבעלי אישיות המתאימה לכך. גם בחירה במקצוע הנחשב "נשי" בחברה יכולה לענות על הצורך להיות אישה במידה מסויימת. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים