במבחנים השלכתיים

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

30/07/2005 | 18:05 | מאת: IRENA

תודה על התשובה, איפה ניתן לעבור את המבחנים ההשלכתיים שעליהם דיברתה.

30/07/2005 | 18:26 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אירנה, נשמע שאת מאוד זקוקה להגדרה "מדעית" ו"אובייקטיבית" של דחפייך בתשובה לאיזה בלבול פנימי במקום לסמוך על האינסטינקטים שלך. המבחנים ההשלכתיים, כגון רורשך, נערכים ע"י פסיכולוגים קליניים ו/או במכוני אבחון בבחירת מקצוע ובמכונים לפסיכותרפיה (אני מנוע ממסירת שמות של מכונים ומטפלים פרטיים מעל גבי הפורום מסיבות מובנות מאליהן). יש לציין שהתוקף המדעי של המבחנים ההשלכתיים הנ"ל מוטל בספק רב ומחליפים אותם כיום מבחני אישיות אובייקטיביים התנהגותיים המתבססים על דיווח עצמי של המטופל (המוכר שבהם MMPI). עצם העובדה שהם מבוססים על דיווח עצמי מעידה על החשיבות שהפסיכולוגיה מייחסת למה שהאדם חושב על עצמו ואת זה אני ממליץ לך בחום לעשות בעזרת איש מקצוע, כי נשמע שאת מאוד פוחדת מדחפייך ומאוד מבולבלת. בשורה התחתונה, אם את מתלבטת באשר לכיווניות המינית שלך או של אדם אחר וחושבת שע"י מבחנים פסיכולוגיים תקבלי על כך תשובה, לדעתי זו אשליה מוחלטת. אני מאמין שזוהי אבחנה שאדם צריך לתת לגבי עצמו דרך גילוי עצמי או במסגרת של טיפול פסיכולוגי, במידה ויש לו לבטים לגבי זה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים