לד"ר היקר: בעייה מינית-זהותית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

30/05/2006 | 11:57 | מאת: יותם

שלום לך ד"ר גידי , אני בחור בן 26 , ככל הנראה בעל נטייה מינית לגברים מבחינה פיזית . (לא מרגיש משיכה פיזית ממשית לנשים), הייתי מעוניין לחבור לקשר עם אישה למטרת משפחה וילדים , אך אין לי מושג עד כמה אפשרי הדבר. אני מתנצל מראש על האורך , המטרה פשוט להבהיר את עצמי כמה שיותר ברור. ולעצם העניין שפניתי אליך- אומנם זה לא פורום אורולוגיה\סקסולוגיה ,אבל אני תמיד מנסה לחשוב מדוע תמיד זה קורה לי: כשאני מגיע ליחסים מיניים עם גבר , (למשל אתמול) ואני מרגיש נמשך אליו ואף מפנטז ,השהות של הזקפה נשמרת זמן מועט וזה גורם למבוכה לא רק מצידי ,אלא גם מהצד השני שמרגיש מתוסכל מכך. המצב חזר על עצמו כמעט תמיד כשאני עם גברים(כולל במצבי קשרים שהיו לי).זה מתסכל מאוד היות והחלק המיני לא ממומש אצלי באופן מלא עם גבר. אני בנאדם מיני וכשאני לבד התפקוד תקין ואין לי בעיית זקפה (ברוב המקרים). אני מתקשה להבין למה דווקא לבנאדם מיני זה קורה :( למשל,המקרה האחרון עם בחור שהכרתי-נפגשנו כ5 פעמים לאחרונה לפחות, יש משיכה וכימיה מדהימה מצד שנינו ..הוא מעוניין מאוד בחיזוק הקשר ,אך הוא מרגיש שמשהו אצלי לא בסדר במהלך הסקס ומנסה לגרום לי "להתחמם" , וזה מאחר לבוא , מה שיכול להרוס מהר את הקשר שמתחיל להיבנות.הוא העיר לי על כך וזה בהחלט מצב מתסכל כיוון שהוא אינו מעוניין כמובן "לגמור" לבד. כמו שציינתי-בתחילת המגע אני מרגיש שאני "מתחמם" מהר , אך כמו שזה בא מהר כך גם "מתקרר" מהר . אשמח מאוד לתגובתך ולהמלצתך. בברכה ובתודה מראש , יותם.

30/05/2006 | 16:02 | מאת: S

היי יותם, אם יורשה לי להקדים את ד"ר גולדשטיין ולהגיב, הייתי מנסה להרגיע אותך. ההתנסויות ההומואיות הראשונות שלי (בעיקר כחודר) תמיד לוו באימפוטנציה וזה היה פשוט מתסכל נורא. אני חושב שהדבר קשור לחוסר מוכנות לקבל את עצמך כפי שאתה וזה עניין של זמן (וגם של ניסיון), אבל זה מסתדר בסוף (בהנחה שאין בעיה אמיתית של אין אונות). נראה לי חשוב להיות עם מישהו שיש לו הסבלנות וההבנה לכך, ושאיתו מתאפשרת הגדילה העצמית שלך. CHEER UP בהצלחה

31/05/2006 | 09:51 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום יותם, הפרעה בזיקפה ובחשק המיני על רקע נפשי (וזה בהחלט נשמע המקרה שלך) מופיעה אצל סטרייטים ואצל הומואים, כאשר מצד אחד, יש להבין את הסיבות לעומקן ומצד שני, לטפל בבעיה בצורה התנהגותית גרידא. ייתכן שבמקרה שלך הבעיה שאתה מתאר היא מקרה פרטי של נטייה כוללת יותר לחרדה ועל רקע רצונך להקים משפחה ייתכן שהיא מבטאת אמביוולנציה (יחס דו-ערכי) כלפי משיכתך לגברים (קונפליקט בין רוצה ולא רוצה, המתבטא בסופו של דבר בסוג של "לא יכול"). ברמה ההתנהגותית, העובדה שאתה יוצר קשרים זוגיים פועלת בהחלט לטובתך וניתן לנצל את אחד הקשרים הרגשיים הללו לטיפול התנהגותי בבעיית הזיקפה: אתה יכול לשתף את בן זוגך בקושי ולבקש את עזרתו בכך שתחליטו מראש, לפני קיום יחסי מין, להיכנס למיטה ורק להתגפף, להתלטף ולהתנשק ללא כל כוונה לחדירה, גם אם מאוד יבוא לכם. באופן הדרגתי החרדה אמורה לרדת והמצב אמור להיות פחות מאיים. אפשר להשלים את הטיפול ע"י שימוש מבוקר בוויאגרה או סיאליס. בכל מקרה, ברמה הפסיכולוגית של הדברים נשמע שאתה אכן אמביוולנטי כלפי נטייתך המינית והליקוי בתפקוד המיני מבטא זאת. לכן המלצתי היא לפנות למטפל גיי-פרנדלי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

04/06/2006 | 00:19 | מאת: יותם

תודה על תגובתך ד"ר ו S איזה סוג של מענה יכול להציע מטפל גיי-פרנדלי? האם הוא יוביל אותי להשלמה עם מצבי וזהו בעצם בסיס הטיפול ?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים