שאלה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

29/05/2006 | 16:36 | מאת: ירין25

שלום וברכה! אני בחור דתי בן 25 שמחפש את דרכו בחיים ונמשך לגברים ורואה את עצמי אולי מאושר בזוגיות עם גבר אבל מנסה יחד עם זאת לא לוותר על החלום של משפחה ואני לא יודע כרגע מספיק את היכולת שלי לפתח קשר אמיתי ומיני וליהות מאושר עם אישה. במסגרת הניסיונות ללכת בדרך הקשר הזוגי עם אישה יש לי שאלה לחברי הפורום. רציתי לדעת האם משהו שמע או חווה טיפול קבלי שמכונה "שחזור גלגולים" ע"י אנשים קבלים שטוענים שמטפלים באנשים עם בעיות מיניות. העיקרון העומד מאחורי השיטה (שאני לא חוויתי אותה ומחפש משהו שחווה) שהאדם חווה גלגלולים שונים בחייו שבה הנשמה התגלגלה בחיים קודמים וכתוצאה מבעיה או אפילו שאותו אדם היה אישה או כל מיני סיטואיציות קודמות בחיים קודמים גורמים לו בגלגול הזה להימשך לגברים.השיטה אומרת שברגע שהאדם יראה את חייו הקודמים ואת אותה בעיה הוא ישתחרר ממנה כי הוא יגלה את השורש. מדובר בשני פגישות כך אומרים אנשי הקבלה אבל אין זה אומר שאתה הופך להיות סטריט. אלא!! שזה נותן לך נקודת פתיחה יותר קלה לבנות קשר עם אישה ולהשתרר מהצורך בגברים. אני מצד אחד וודאי רוצה להאמין מצד שני מפקפק בענין כאדם חושב.ולכן אשמח לדעת האם משהו יכול להוסיף לי בענין. תודה ובהצלחה.

30/05/2006 | 10:00 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ירין25, אמנם התשובה מופנית אל חברי הפורום ולא אליי, אך אנסה בכל זאת להגיב מנקודת מבט מקצועית. בקשר לגלגול נשמות - נדמה לי שאתה עונה לעצמך בסוף שאלתך. לעיתים קרובות גם אנשים רציונאליים פונים לאיצטגנינים למיניהם במצבי ייאוש, בעיקר כאשר נדמה שדברים באמת נוחתים "משמיים" (אולי כמו הנטייה המינית). אני תמיד שואל את עצמי האם אותם איצטגנינים מאמינים בעצמם במה שהם מייעצים, או שמא מדובר בניצול ציני של ייאוש, תמימות וחולשה של הזולת. על כל פנים, דווקא אם אתה מגדיר את עצמך כאדם חושב, נראה לי שצפוי לך נזק אפשרי מפנייה אל העולם הזה. לגופו של עניין - אם אתה חושב שתוכל לפתח קשר רגשי טוב עם אישה ולדעתך יש לך סיכוי לתפקד איתה מבחינה מינית, כך שתוכל להביא לעולם ילדים, תצטרך לשקול היטב האם אתה מוכן לוותר על מימוש זוגיות עם גבר ולהסתפק ביחסי מין מזדמנים עם גברים. אם אינך יכול לתפקד מינית עם אישה וגם לאהוב איתה, התשובה למעשה בתוך השאלה. עוד על כך כאן: http://www.giditherapy.com/shrink-friendly/a11.html בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים