זהות מינית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

25/04/2006 | 21:10 | מאת: נטלי

שלום ד"ר רובינשטיין, אני בת 27 ועד לפני חודש לערך התחלתי לערער בנטיותיי המיניות. אני במערכת יחסים מזה 3 חודשים. בן זוגי הוא חלומה של כל אישה. אוהב, תומך, רגיש ומושך. חשוב לי לציין שהוא הגבר הראשון שאיתו נתתי לעצמי להתקרב באמת. נפגעתי בעברי מגברים, אחד הצליח לשבור את לבי בצורה קשה ביותר, עד כדי כך שלקחו לי מספר חודשים להתאושש ולחזור לעולם הסינגלים המייאש וזה היה בשנה האחרונה. הוא שונה, אני יודעת, העניין הוא שהסקס שלנו היה מצויין עד שהתחלתי לקחת גלולות שגרמו לדימומים ולאחר מכן ליובש פנימי שמנע מאיתנו לקיים יחסים בחודש האחרון. הפסקתי עם הגלולות ולתדהמתי לא התגעגעתי לסקס איתו, ואני עדיין לא, עניין שמאוד מפריע לי מאחר ואני אישה מאוד מינית (בעברי???) ומערכת היחסים חשובה לי עד מאוד. ולא רק זה אלא פתאום התחילו להופיע אצלי פנטזיות על נשים, על מין איתן ובכלל מגע פיזי שלא מרתיע אותי. מעולם לא ערערתי על נטיותיי לפני כן, מעולם לא היתה לי שאלה מאחר ותמיד נמשכתי לגברים. האם בגילי לפתע יכולים לצוץ שינויים בנטייה, ובמהירות כזו? או האם זאת פאזה שעוברת וניצני גלולות? האם אני פשוט מפחדת ממערכת היחסים הזו כי היא כל כך מושלמת שאני עצמי לא מאמינה לה כי מעולם לא היתה לי כזו? או שבאמת אני ביסקסואלית או אולי אפילו לסבית? אני הולכת ברחוב ומתחילה להסתכל על נשים בצורה אחרת. אני מתבלבלת מיום ליום יותר ויותר ומרגישה שאני צריכה עזרה...

25/04/2006 | 21:23 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום נטלי, אני מבין את הבלבול ואני מסכים איתך לחלוטין שאת צריכה עזרה ממטפל גיי-פרנדלי, שילווה אותך בתהליך הגילוי העצמי הזה. אם את מוצאת את עצמך מסתכלת על נשים, מפנטזת עליהן ונמשכת אליהן, בהחלט יש להתייחס לכך בכובד ראש. עדיין לא ברור האם זה חייב לבוא על חשבון המשיכה לגברים. אצל ביסקסואלים יש נטייה ל"סדרתיות" (ראי מאמר בנושא: http://www.giditherapy.com/shrink-friendly/a11.html), כלומר, תקופות שבהן הם מעדיפים את בני מינים ותקופות בהן הם מעדיפים את בני המין השני. עושה רושם שאת כרגע על סף גילוי עולם חדש עבורך ועצם החידוש שבדבר מפחית את משיכתך לבן-זוגך. לא בטוח שהרתיעה הזו מגברים תימשך לאחר שתתנסי ביחסים אינטימיים עם נשים. את זה באמת רק ימים והתנסות יגידו. הגלולות והפסקת ממלאות רק תפקיד מישני של "טריגר" שהוציא את הפוטנציאל שהיה רדום מן הכוח אל הפועל. להבדיל, כמובן, לפעמים אנו עדים לכך שאפילו שפעת יכולה לעורר הפרעה נפשית שלא הייתה גלויה קודם. על כל פנים, אני מציע לעבד רגשית את התהליך שאת עוברת אצל איש מקצוע גיי-פרנדלי, שיוכל ללוות אותך בתהליך בצורה לא שיפוטית. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים