האם אני לסבית?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

27/07/2005 | 22:28 | מאת: לירון

, יש לי חבר מזה שנה וחצי אותו אני מאוד אוהבת מאז ומעולם נמשכתי לגברים ומעולם לא רציתי נשים לפני 4 חודשים בערך קיימתי יחסים עם החבר אך לא נהניתי (למרות שפעמים רבות לפני כן נהניתי וגם פעמים רבות אחרי) אך הפעם הזו נחרטה בי ועלתה בי השאלה "האם אני לסבית" ומאז אני לא מצליחה לצאת מהלחת האין סופי שאני חשה מהרגע שאני קמה ועד הרגע שאני הולכת לישון אני כל היום חושבת בפחד ופאניקה אם אני נמשכת לנשים ואם אני רואה עצמי עם נשים אז בהתחלה באמת לא הצלחתי לראות עצמי עם נשים אבל לאט לאט אני כן מצליחה ואני רק חשה יותר מפוחדת יש לי תחושות פיזיות כמו כאבי בטן בחילה ודופק מואץ כל פעם שאני חושבת על זה אני נכנסת לפאניקה ולא מצליחה לצאת מזה במשך כל היום אני הגעתי למצב שאני כבר לא יודעת מה אמיתי ושאני כבר מצליחה לראות עצמי יותר עם נשים מאשר עם גברים וזה עוד יותר מלחיץ אותי גם היום אני לא מוצאת עצמי נמשכת לנשים או רוצה להיות עם מישהי אלא רק כאשר אני עם עצמי אני נכנסת לזה ולא מצליחה לצאת אני עדיין נמשכת לגברים אבל מרוב חשיבה אני כבר לא יודעת מה אמיתי אני יודעת שזה סוג של אובססיה כי אני עושה את זה גם עם דברים אחרים (אמנם לא באותה מידת פאניקה אבל עדיין...) אני מפוחדת עד מוות שיקרה משהו לאהובים עלי ואני עושה לי מן טקס מיוחד משלי כל ערב על מנת לשמור עליהם ומפחדת שאם אשכח יקרה להם משהו נוראי קשה לי לחיות עם הפאניקה הזו האם יש לך תשובה? הייתכן שאני לסבית למרות שאני עדיין נמשכת לגברים? מה הפתרון?

27/07/2005 | 22:35 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לירון, כמו שאת כותבת בעצמך, מדובר באובססיה (מחשבה טורדנית) בעלת תוכן הומוסקסואלי ומלווה פאניקה הומוסקסואלית. מתיאורייך מצטיירת תמונה של הפרעה כפייתית (OCD), שדורשת אבחון וטיפול אצל איש מקצוע. נראה לי ששילוב בין טיפול תרופתי ע"י תרופות ממשפחת ה-SSRI המעכבות ניצול חוזר של סרוטונין במוח וטיפול פסיכולוגי, שבו תהייה לך הזדמנות לעבד את נושא האובססיות, שהוא ספציפי מאוד, יכול לעזור לך מאוד. הפתרון הוא פנייה לפסיכיאטר לצורך טיפול תרופתי והמשך טיפול פסיכותרפויטי (שיחות) אצל פסיכיאטר, פסיכולוג קליני או עובד סוציאלי קליני (בעל תואר שני במגמה קלינית). בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

28/07/2005 | 20:41 | מאת: ש.ב

גידי שלום, קראתי תגובתך ואני אסירת תודה על ההתייחסות. אני מטופלת אצל פסיכולוגית כחודשיים וחצי אך בנושא זה אין התקדמות כי אני לא מרגישה שאנחנו ממש נוגעים בנושא האמיתי שהוא למה זו אובססיה אצלי אלא יותר חתירה לניסות ולראות דבר שאני חושבת יגרום לי יותר לבלול מסדר. בנושף היום אני נמצאת במצב שאני כבר ממש מצליחה לראות עצמי עם בנות מה שפעם לא יכולתי לעשות האם זה נובע מהאובססיה או מנטייה מינית? או שלא ניתן לקבוע דבר זה כעת.... אשמח לתגובה בשנית המון תודה שירן

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים