נרקיסיזם מגדרי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

28/03/2006 | 20:57 | מאת: מישהו

שלום ד"ר רובינשטיין! לאחרונה עלה לי לבט על הגבול שבין המשיכה לאובייקט לבין ההזדהות איתו. כיצד ניתן להפריך את התיאוריה שהומוסקסואליות נובעת מנרקיסיזם מגדרי? זו תיאוריה בעלת בסיס רציני לגמרי (נכתב באתר NARTH ההומופוב ובכל זאת תיאוריה די מבוססת). כשאני, אישית, נמשך לגבר, אני מחפש שוני בו, ללא השוני קשה למשיכה להיווצר. שיהיה גדול ממני מבחינה פיזית או עדין ממני, אך לא כמוני. לפעמים אני תוהה לעצמי שאם הייתי גדול פיזית כמוהו לא הייתי נמשך אליו, אלא לעדינים ממני. אולי אני שואף להיות גבר כזה וכזה ולכן אני מפתח משיכה כלפי אובייקט שמבטא את השאיפה שלי וכך אני מזדהה איתו? האם ניתן להפריך טענה זו? האם משיכה מינית בכלליות באמת מערבת סוג של נרקיסיזם? השלמת החסר וכיו"ב? בתודה רבה, א'.

29/03/2006 | 09:16 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מישהו, איזה יופי של שאלה! פרויד אכן ראה בעצם בחירת אובייקט בן אותו מגדר ביטוי לנרקיסיזם. לצערנו, פסיכואנליטיקאים אמריקאיים בשנות ה-40-60 (ראדו, סוקארידס, בייבר) של המאה הקודמת הרחיבו מושג זה לכלל מה שהיה נחשב היום להפרעת אישיות נרקיסיסטית (עוד על הקשר של נרקיסיזם להומוסקסואליות תוכל לקרוא במאמר הקצר הבא: http://giditherapy.com/shrink-friendly/a40.html ). חלק מהתיאוריה אתה מפריך, למעשה, בכוחות עצמך ואתה עושה זאת יפה מאוד: חלק גדול מהגברים הנמשכים זה לזה נמשכים לטיפוסים שונים מאוד זה מזה, לעתים להפכים. גישה מחקרית שיטתית יותר לבדיקת הקשר בין נרקיסיזם והומוסקסואליות תהייה להעביר שאלון שבודק הפרעת אישיות נרקיסיסטית (ויש שאלון משוכלל כזה) בקרב הומואים וסטרייטים. לא ידוע לי על מחקר שבדק זאת. כל מה שידוע עד כה הוא שהפרעת אישיות נרקיסיסטית שכיחה יותר בקרב גברים מאשר בקרב נשים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

29/03/2006 | 15:03 | מאת: מישהו

תודה לך על התגובה המהירה! (: קראתי את המאמר, הוא מעניין ביותר. לפי מה שאני מבין (פחות או יותר), מהיכרותי עם הומוסקסואלים רבים, מעטים מהם נראים כאילו הם סובלים מהפרעת אישיות נרקיסיסטית (ע"פ התסמינים, חוסר ביטחון, התנשאות, רגישות מוגזמת לתדמית החברתית, התגוננות, חוסר אמפתיה), אך אני מכיר שניים שחוץ מלדבר על עצמם כמה חייהם מושלמים ולתפוס את הבמה תמיד, הם לא יודעים יותר מדי והמראה החיצוני שלהם כנראה משפיע על הדימוי הכה הנמוך שיש להם, בשונה ממה שהם מקרינים. זו הכללה גסה ומכוערת, לפי דעתי הלא רחבה. לייצג כל הומו כנרקיסיסט. ויש לי עוד שאלה, ברשותך. בעבר עשיתי איבחון אישיות (מצגות שכאלו, רורשאך, נדמה לי, היה שמו של המבחן) וכתבו שיש לי "פסאודו נרקיסיזם" מאחר שבתמונות שהראו לי ראיתי פריטים הקשורים למלכות... ניתחתי את עצמי וקראתי לא מעט על האישיות הנרקיסיסטית והבנתי שיש לי מנגנון אישיות די דומה לשל הנרקיסיסטים במובן של חולשה עצומה לתדמית שלי בחברה ולעיתים אני יודע מה לומר וכיצד על מנת ליצור תדמית שאני חפץ בה בעיני החברה (מה שגורם לי לאבד את עצמי האמיתי...עד כדי תסכול) ולעיתים האמפתיה שלי אכן מזוייפת, אך היא כזו מהפחד להיקשר לאנשים ולהיפגע מהם. כיצד אני יכול לדעת אם נרקיסיסט? אני מודע לכך שאמפתי מאוד כלפי אנשים, כשאני מרשה לעצמי להרגיש. אנילא יודע מהי האמפתיה האמיתית שלי או שמא זו אמפתיה שאני עובד מתוכה ע"פ מנגנון כדי ליצור תדמית של אדם איכפתי? זה מעיק לי מאוד... האם יש לך תשובה ממצה (וקצרה) בבקשה? (: בתודה רבה רבה, א'.

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים