זהות מינית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

26/07/2005 | 21:36 | מאת: sisi

יש לי בעיה ואייני יודעת איך להתחיל... זו פעם ראשונה שלי באתר זה ואני מרגישה את הצורך לפרוק מעלי קצת נטל. עד לפני מספר שנים התעניינתי בבני המין השני. לפני כ-10שנים התחילה לעבוד במקום עבודתי בחורה שגרמה לעולמי להתהפך כשנמשכתי אליה מאוד. היות והיתה חברתי הטובה והיא עדיין, החליטה שהיא מעוניינת לראות כיצד תרגיש אם אם אישה תענג אותה. אמנם זה היה רק חד צדדי כי אני רק רק עינגתי אותה בהסכמה מלאה וללא כל ציפיות כי דיברנו מראש, אך נהינתי מאוד והבנתי ביני לביני (כי איני מספרת לאף אחד אחר) שאני מאוד נמשכת לבנות מיני. קשר רומנטי איתה לא המשיך. אנחנו עדיין חברות ואני כבר לא נמשכת אליה מסיבות רבות שאחת מהן היא שאינה מעוניינת בקשר רומנטי איתי "וסגרתי" את ברז המשיכה אליה.הצלחתי להתנתק לאחר עבודה עצמית רבה. כמעט ארבע שנים שהדחקתי את המשיכה המינית לבנות מיני. אני אישה נשואה ומבחינת הקשר בבית, קיימת אהבה אך רומנטיקה ומין לא, וזה לא מפריע לי כי אנחנו עסוקים עם הילדים כל היום ובלילה כל כך עייפים שאין חשק לכלום. לאחרונה היכרתי שתי חברות של אחותי התאומה. אנחנו נפגשות לעיתים קרובות, מבלות עם בני הזוג והמשפחות והולכות לעיתים קרובות לערב נשים שקט ארבעתנו. לאחר היכרות עם אחת מהן התחלתי להרגיש משיכה אליה. לא סיפרתי כלום וגם לא אספר על מנת לא לקלקל את החברות ביננו. היא אינה מעוניינת להתנסות עם בנות מינה וזאת אני רושמת מידיעה ברורה על פי שיחות על גברים בפגישותינו. גם את המשיכה אליה הצלחתי "לרסן". ועכשיו חלמתי ואני מדגישה עקב חלום על מישהי שאני מכירה ואינני מצליחה להוציא אותה מראשי. אני יודעת שאין שום סיכוי אפילו שאספר את תחושותי ואני חייבת לפרוק אותן מעלי לפני שאתפוצץ. אני בחורה ריאלית. אני יודעת שאין שום סיכוי שאהיה עם מישהי ממכרותי כי לאף אחת אין משיכה לבנות מינה. אני יודעת שאם לא אתנסה באקט מיני הדדי עם אישה אשאר עם הצורך עוד זמן רב ואחשוב על זה כל הזמן. אבל אני לא יודעת איך לעשות זאת. אני לא רוצה להכיר דרך האינטרנט או דרך מודעות היכרויות, ולבארים של נשים אני לא הולכת, ומסביבי אין נשים שמשיכתן כמשיכתי. מצד שני אני מפחדת להתנסות כי כנראה הדימוי העצמי החיצוני שלי לא גבוה במיוחד, ובקיצור תסבוכת אחת רגשית גדולה. אשמח לתגובתכם, אולי תוכלו להציע לי משהו עליו לא חשבתי.

27/07/2005 | 01:08 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום sisi, את אמנם מבקשת הצעות, ואני מקווה שהמשתתפים יציעו לך, אך אני מרגיש שהיצעת לנו כל כך הרבה. היצעת לנו שאפשר להיות קשובים לעצמנו ופתוחים לחוויה, גם כשיש כבר בעל וילדים ולכאורה "אין חשק לכלום". היצעת לנו חיים חדשים באמצע החיים. והכי יפה: סגרת את הברז כשלא הייתה היענות רומנטית. הפורום הזה חדש, אך אני מנהל כבר 3 שנים את פורום פסיכותרפיה באתר זה, מטפל באנשים שנים רבות הרבה יותר ונתקלתי בכל כך הרבה אנשים שנמשכים למי שאינו מעוניין בהם ודוחים את מי שמעוניין בהם וכל כך הרבה הנשים שסתמו את הגולל על חייהם ואמרו: "יש לי בעל/אישה וילדים ואני אומלל/ה". אני חושב שדרוש אומץ רב לפתוח את החיים ולהיות פתוח אליהם כשהכול לכאורה "מסודר", כמו שאת מתארת ולפי תיאורייך, אני ממש לא חושב שאת זקוקה לעיצות. מצאת את מי שסובב אותך, את עם היד על הדופק שלך ושל זולתך, את מוכנה לנסות דברים וזו מתנה שמעטים זוכים לה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

27/07/2005 | 23:20 | מאת: טל

אני מגיבה להודעה שלך בכדי לספר לך שאת לא לבד בתחושותייך. גם אני אישה נשואה ואם לילדים, ותחושותי מאוד דומות (כמעט זהות) לשלך. אני מאמינה שיש עוד רבות כמונו. מאז ומעולם היה לי ברור שאני נמשכת לגברים. זה היה מובן מאליו. לפני מספר שנים בעלי סיפר לי שיש לו פנטזיה לראות אותי עם אישה (לנו, בניגוד לכם כנראה, יש עד היום חיי מין פעילים ואפילו מהנים..). בהתחלה זה עורר אצלי תחושות שליליות-משהו אבל ככל שחשבתי על זה יותר הבנתי שזה צורך ממשי שלי עצמי. פתאום גם ניזכרתי בבחורות וחברות שהייתי למעשה מאוהבת בהן כבר כנערה. לצערי, מעולם לא היתה לי כל חוויה מינית ממשית עם אישה. ככל שהזמן עובר אני חשה צורך עצום בכך. ממש רעב ריגשי לחוות מגע ואהבה עם אישה. אני לא יכולה לדמיין שאמצא את עצמי לפתע בת 70 ואתחרט שלא ניסיתי להגשים זאת. הבטחתי לעצמי שעד גיל 40 (שכבר לא נורא רחוק), אני אגשים את הפנטזיה ויהי מה. אפילו סיפרתי על כך השבוע לחברה טובה שלי (שהיא ממש לא מושא הפנטזיות שלי). גם לי, כמוך, יש כל הזמן תחושה שאם ארזה כמה קילו, אם אחזיר את הציצים למקום שהם היו בו לפני 10 שנים וכו', אוכל להעיז ולחפש אישה אמיתית למימוש הפנטזיה. למה אנחנו עושות זאת לעצמנו? הרי ברור שאם הייתי פנויה עובדות אלו לא היו מונעות ממני לחפש בן-זוג (ואני מאמינה בהחלט שגם הייתי מוצאת). איזה ביקורתיות עצמית איומה. אולי זה בגלל שהפנטזיה בתוך הראש שלנו כבר כל כך גדולה ואנחנו רוצות להגשים אותה עם איזו יפיפיה מדהימה ולא "להתפשר" על "סתם מישהי" שאנחנו ראויות לה היום, "במצבנו" ?? הנה, כבר דבר אחד טוב יצא מזה שכתבתי לך- הגעתי בעצמי לאיזו תובנה חדשה.. בקיצור, על תרגישי "מוזרה" או לבד בעולם. מן הסתם יש באמת רבות כמונו שרוצות אך חוששות, או פשוט לא יודעות איך לעשות זאת.

28/07/2005 | 10:46 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום טל, קראתי את הודעתך. תודה על הניסיון לתמוך בסיסי. אני מעודד תמיכה הדדית בין חברי וחברות הפורום. על אף שאת לא שואלת אותי אף שאלה, אני מרגיש שיש לתת את הדעת על נקודה חשובה בפנייתך. פנטזיה של גברים על סקס עם שתי נשים היא פנטזיה שכיחה מאוד, שאפשר ללמוד ממנה הרבה על יחס החברה להומואים ולסביות. סקס של גבר אחד עם שתי נשים וסקס של שתי נשים זו עם זו מופיעים בסצינות רבות של סרטי פורנו המיועדות לעיני גברים סטרייטים (לעומת זאת, לא נראה סצינות של סקס בין גברים בסרטי פורנו המיועדים לסטרייטים). ואולם, פנטזיה של אישה על סקס או מגע עם אישה אחרת באה ממקום אחר לגמרי, שהייתי מבדיל אותו באופן משמעותי מהפנטזיה של גבר להיות עם שתי נשים או לצפות בהן. בעוד הפנטזיה של הגבר היא גשמית לחלוטין, הפנטזיה של האישה באה ממקום רגשי מתוך צורך בחום, רוך ומגע, שחסר לה עם גבר, כשברקע המחשבה שאישה אחרת תקרא טוב יותר את צרכיה מאשר הגבר. לכן, לדעתי, סקס בין שתי נשים הכולל גבר שונה מהותית בין סקס בין שתי נשים שאינו כולל גבר. נקודה למחשבה לפני שאת מנסה להשביע את רצון בעלך ולשתף אותו בפנטזיה הפרטית שלך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

31/07/2005 | 01:19 | מאת: אשה-במצב-קצת-דומה

וגם אני. (בצרוף לחיי מין וחום טובים עם בעלי). טוב לפגוש עוד נשים עם אותה פנטזיה. (אגב, היה לי בעבר, פעם אחת, קשר של אהבה עם אשה. שאכן היה עוצמתי וטוב. אבל בכל זאת בחרתי להתחתן עם גבר). וכן, אני מפחדת לפגוע בבעלי. אבל, מצד שני. מה כל החיים יעברו, ללא עוד חווית אהבה נשית?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים