תיאוריה לגבי העדפות.

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/09/2016 | 07:24 | מאת: ניקו

קראתי מאמר בנוגע לסיבות או ההסברים לפחות ניסיונות להסביר את הסיבה למשיכה או העדפה בפועל גבר בגבר . מעבר להסבר הגנטי וביולוגי ומחקרי מח ועוד. ההסבר שנתקלתי בו עסק בהעדפה בפועל בגבר ולא באישה שמתמקד ביצוג של הארכיטיפ של האישה שנבנה מדמות האם אצל הבן. ומוסבר שהשליטה של האם בבן הופכת למשיכה ובמקביל לפחד פנימי מהשליטה של האישה בגבר. כאשר האופן שבו הוא חש זאת בתוכו על פי דמות אימו ביחס אליו ואיך שהיא ביחס לאביו כפי שחווה זאת. ובמידה שהחוויה היא שליטה טוטאלית ונאשמת כמאיימת יותר ממועילה הוא למעשה לא רוצה את עוד מאותו דבר עם בת זוג כמו סוג ההתקשרות כפי שהוטבעה בו דרך החוויה עם אימו. והוא מעדיף בפועל קשר עם גבר שעל פניו יהיה לכאורה שונה מהדפוס הטבוע כקושי ואיום מאימו. זאת אומרת זה יותר המנעות מדפוס הקשר עם אישה מתוך הפחד להבלע בתוך שליטת האישה מאשר רק מעצם המשיכה לגבר. ציטטו משהו בנןשא הבלעות בתוך האישה הארכטיפית הגדולה שזה יצוג של הנשיות בכלל. וזה די מוכר גם גברים בקשר עם נשים יודעים שהשליטה היא קימת בעיקר דרך העקרון הפאלי . תמיד הוזכר הרעיון שהאישה שולטת דרך האיבר הגברי. זה תמיד פחד של גברים בכלל ונשואים בפרט, שנחשפים במערומים הפיסים והנפשים באונותם וגם בחוסר אונותם בפני האישה שתומכת אבל תמיד גם מהווה איום של גילוי סודותיהם. רובם מוכנים לחיות עם זה בדרך זו או אחרת כדי להנות מתמיכת האישה ומה שניתן לקבל ממנה. אבל האיום התת-מודע הזה נמצא ורואים מה קורה כשמערכת יחסים מתקלקלת והפחד של גברים מהסודות שיתגלו כביכול. זה ידוע שנשים מרכלות על הפאלוס ותפקודי הגבר. לכן העדפה במצב שהפחד מהשליטה וההבלעות באישה גובר מעדיפים גבר שאינו לכאורה מהווה איום. למרות שלמעשה הדבר במישור הנפשי יכול לקרות באותו אופן עם גבר. פחד מהבלעות גדול עד כדי העדפה בגבר. הושם דגש רב על האישה שהגבר נבלע בתוכה. ההסבר הזה מוכר לך? מעבר לכך שתארתי לך אותו בשטחיות באופן שניתן להציגו בפורום.

שלום ניקו, ראשית, לא מדובר ב"העדפה" או ב"בחירה". שנית, נשמע שמדובר בווריאציה על ההסבר הפסיכואנליטי המקורי של פרויד. אשמח אם תשלח קישור למאמר ואז אוכל להתייחס בצורה יותר רצינית. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים