אשתי חרדה שאני הומוסקסואל

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

20/12/2015 | 14:38 | מאת: שי

מספר פעמים אשתי שאלה אותי אם אני הומוסקסואל. כמה פעמים היא הציבה את זה כאילו היא בטוחה בכך. אחת ההוכחות שהיו לה זה שיש לי דעות ליברליות לגבי הומוסקסואלים. יש לציין שאני סטרייט ונמשך לנשים. מעולם לא שכבתי עם גבר. אני זוכר שכשהייתי ילד נמשכתי קצת לחבר שלי, וגם אחת הפנטזיות שהיתה לי זה שיש לי גוף של אישה. זה היה ממש סיוט והתחלתי לחשוב אולי אני באמת הומוסקסואל. ועלו לי הזכרונות האלה. למזלי חברים שלנו דיברו איתה ועזרו להרגיע אותה. ידוע לי על מספר הומוסקסואלים במשפחה שלה.אני משער שבגלל הסגירות של המשפחה הם פיתחו תסביכים. אחד בכלא על עבירות מין, ואחד נפטר מאיידס ואני משער שהוא התבייש מכדי לטפל בעצמו בקוקטייל. אני פונה לגבי החרדה המסויימת שלי על הנטייה המינית שלי, וכן איך אפשר להתמודד עם אשתי. יש לציין שהיא סובלת מחרדות בתחומים נוספים כמו מחלות של הילדים ניקיון וטיסות. הצעתי לה גם לקבל טיפול תרופתי אבל גם מזה יש לה חרדה.

שלום שי, לפי תיאוריך, נשמע שאתה מציג שילוב בין חרדה של אשתך לגבי הנטייה המינית שלך, שהיא חרדה אחת מיני חרדות רבות מהן היא סובלת, רובן בעלות אופי כפייתי, ובין חרדה שלך עצמך מהנושא. לגבי החרדה שלך, אתה מוזמן להאזין להרצאה מוקלטת בנושא: http://shrink-friendly.co.il/?page_id=711#video14 ו/או לקרוא מאמר: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=760 ולקבל החלטה האם ברצונך לפנות לטיפול בחרדה זו. על פניו, לדעתי, כל עוד יש לך משיכה לנשים, השאלה אם קיימת גם משיכה לגברים אינה רלוונטית, אך חרדות, כידוע, אינן הגיוניות מטבען. לגבי החרדה של אשתך - אני מבין שהן מציקות לך על בסיס יומיומי וכמובן יותר מציקות לה, אך לא תוכל לקבל במקומה החלטה על פנייה לטיפול תרופתי או אחר. הרצון והיוזמה לכך צריכים להיות שלה. אני מציע לך, על כן, להפריד בין החרדה שלך והחרדה שלה ולקבל החלטה בקשר לעצמך. הפניית יקירינו לטיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי היא בעייתית מאוד ואינה יעילה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

21/12/2015 | 10:15 | מאת: שי

תודה התשובה שלך לגבי בהחלט מרגיעה ומספיקה. לגבי אשתי גם מרגיע במידה מסוימת ולפחות מסיר ממני את האחריות למצב תודה

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים